Már a Dunán is hajózhatunk a Street View-val

forrás: Prím Online, 2015. április 1. 11:26

Elkészült a hat Duna menti ország három fővárosát - Budapestet, Pozsonyt és Belgrádot -, több más települését és a Duna-parti természetet, így például a Dunakanyart is hajóról bemutató Street View.

Ez volt a világ első hat országon átívelő folyami Street View fotózása. Az, hogy virtuálisan is hajózhatnak például Budapesten az emberek, szakértők szerint a turizmusból élők számára is hasznos. A Duna menti országok legszebb városait hajóról évente közel félmillióan nézik meg, a dunai hajózás turisztikai jelentősége Magyarországon is folyamatosan nő. Ezt a trendet jól tükrözi, hogy a Google keresési trendeket bemutató oldala szerint az elmúlt egy évben a Duna volt a legkeresettebb folyó a turisták által kedvelt helyek körében.

 

 

A különleges helyek fotózásánál használt, általában hátizsákra szerelt, 15 objektívből épített speciális kamerát ez alkalommal egy turistákat szállító hajó tetőteraszára erősítették. Amíg a hajó néhány nap alatt megtette a Pozsony-Cernavoda távot, Street View fotók készültek a környező tájról.

A Street View-ban néhány kattintással körbe lehet fordulni, fel- és lenézni, így az internetezők úgy érezhetik, mintha maguk is a hajóról nézelődnének. A fotók érdekessége, hogy ahol a fényviszonyok lehetővé tették, éjszakai felvételek is készültek, így mindenki megcsodálhatja a Dunáról a kivilágított budapesti épületeket és hidakat. Ahol nappali és éjszakai felvételek is születtek, ott a Google Térképen a Street View-t jelölő kék vonalból kettő található, az egyikre lépve a nappali, a másikra lépve az éjjeli felvételek láthatóak.
 

Kulcsszavak: Street View Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09