D-Link DNS-340L: négyfiókos tárolómegoldás akár otthonra is

forrás: Prím Online, 2015. április 13. 12:23

A D-Link tovább bővíti ShareCenter NAS tároló termékcsaládját a DNS-340L 4 fiókos Cloud Hálózati Tárolóval. A négy, egyenként akár 6TB merevlemezzel feltölthető doboz az összesen akár 24TB tárkapacitást jelentő JBOD mód mellett számos biztonságos RAID konfigurációval is védi a felhasználók adatait. A három USB portra hálózati nyomtató vagy külső tárolók csatlakoztathatók. A két Gigabites port nagysebességű hálózati adatátvitelt kínál akár egy bonding routeren, akár link aggregációt biztosító smart switchen keresztül. A DNS-340L számos üzleti felhasználást segítő szolgáltatása mellett is mindössze nettó 75 000 Ft-ért kerül a hazai boltokba.

A DNS-340L négy 3.5’’ SATA merevlemez befogadására kész egyenként akár 6TB kapacitással. A merevlemezek behelyezéséhez nem szükséges semmilyen eszköz, sőt, a hot swapping funkciónak köszönhetően akár a készülék kikapcsolása nélkül is cserélhetők a lemezek. A RAID 0, 1, 5, 10, 1+0 konfigurációk a merevlemezek meghibásodása esetén is biztosítják a fájlok, fotók, videók elérhetőségét. A DNS-340L a D-Link eddigi leggyorsabb, 1,2GHz Marvell chipsetet tartalmazó tárolókészüléke a számos alkalmazás kiszolgálása érdekében kétszeres, 512MB DDR3 memóriát kapott.

 


Bármikor, bárhonnal elérhető adatok – akár okostelefonról is


A DNS-340L biztonságos adatkezelést kínál több készülékről is. A Windows, Mac és Linux kliensek a beépített NFS szerveren keresztül minden további szoftverigény nélkül elérhetik a NAS doboz tartalmát. Emellett az ingyenesen elérhető Access NAS iOS és Android alkalmazás okostelefonról vagy tabletről is elérhetővé teszi a fájlokat, fotókat, zenéket, videókat külön ftp kiszolgáló alkalmazás keresgélése nélkül. A DLNA és iTunes médiaszerverek lehetővé teszik zenék, videók továbbítását DLNA képes lejátszókra.


Hatékony védelem az adatvesztéssel szemben


A ShareCenter hatalmas tárkapacitást kínál legyen szó családi fotó- és videóalbumokról vagy irodai tervdokumentumokról, kreatív anyagokról. A fontos adatok védelméről a mellékelt backup szoftverrel gondoskodik a laptopok, tabletek merevlemezének, adattárolójának meghibásodása esetén. Természetesen a NAS doboz adatainak távoli, felhőalapú backup mentése is beállítható az Amazon S3, Google Drive és Dropbox integrációnak köszönhetően.


Teljes körű Mac támogatás


A D-Link nemcsak a DNS-340L iOS alóli kezelését biztosító Storage Utility készítése során fektetett hangsúlyt a mind több irodában és háztartásban megjelenő Apple eszközök kiszolgálására, de a Beállítás Varázsló és az Access NAS mobilalkalmazás is elérhető iOS felhasználók számára. Az Apple Time Machine támogatás pedig biztosítja a Mac gépekről készített biztonsági mentéseket.


Energiahatékonyság


A DNS-340L mindössze 23 wattot fogyaszt készenléti módban, melyből másodpercek alatt képes felébredni. A további energiatakarékosságot segíti az időzethető kikapcsolás és az Ethernet portok áramfelvételének szabályozása.


mySurveillance és további beépített alkalmazások


Az alapfunkciók mellett a DNS-340L egy alkalmazáskezelő menüponttal is rendelkezik, ahol olyan hasznos beépített funkciókkal találkozhatunk, mint a fájlkezelő myFiles, a fotókezelő myPhotos vagy a zenei fájlokat rendező myMusic. Talán a leghasznosabb alkalmazás a négy D-Link Cloud kamera menedzsmentjét és képének rögzítését biztosító mySurveillance.


Elérhetőség és ár


A DNS-340L ShareCenter+ 4 fiókos Cloud Hálózati Tároló április eleje óta Magyarországon is elérhető. A bruttó 95 580 Ft-os ár lényegesen kedvezőbb a hasonló kategóriájú Qnap és Synology tárolókhoz képest. 


D-Link DNS-340L – A legfontosabb jellemzők


- Cloud hálózati tároló négy SATA merevlemez fiókkal
- Max. 24 TB kapacitás a legújabb 6TB merevlemezekkel
- 2 Gigabit Ethernet port
- Három USB port nyomtatók, UPS és külső tárolók csatlakoztatásához
- RAID szintek: 0, 1, 5, 10 és 1+0 különböző biztonsági szintekhez
- Számos backup lehetőség helyi, távoli és cloud adatmentésekhez
- Számos fájlmegosztó lehetőség Windows, Mac, Linux, iOS és Android felhasználóknak


További információ a termékről

 

Kulcsszavak: D-Link tároló

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09