Mesélő ágynemű szettel robbantott egy hazai startup

forrás: Prím Online, 2015. április 23. 11:22

A mesélés évszázados hagyományát csempészi vissza a gyerekszobába a magyar fejlesztésű, mobilalkalmazással felturbózott, világszinten is egyedülálló ágynemű szett. A Bedtime Bedding közel két év előkészítés után indított közösségi finanszírozási kampányt a Kickstarter-en, ami máris bombasikernek bizonyult: másfél nap alatt sikerült teljesíteni a kitűzött célt, vagyis összegyűjteni 16 ezer angol fontot (kb. 6,5 millió forintot). A kampány május 30-ig fut, így még az elsők között lehet előrendelni a trendteremtő digitális mese csomagot.

A klasszikus mesélés a rohanó életvitel miatt egyre inkább kezd kiveszni a gyerekszobák világából. Egy amerikai kutatás szerint a szülők mindössze 13 százaléka veszi a fáradtságot arra, hogy a hét minden napján meséljen a gyerekének. Erre a problémára keresett innovatív megoldást a Bedtime Bedding nevű magyar startup. A csapat egy elalvást segítő, mesélő ágynemű szettet és a hozzá tartozó mobilappot fejlesztett ki, melynek segítségével a szülők könnyedén ágyba „csábíthatják” gyermekeiket.

 



Egy jó meséhez három dolog kell: helyszín, karakterek és cselekmény

A Bedtime Bedding csomag három részből áll: egy digitálisan nyomtatott, színes grafikával ellátott paplanhuzatból – ez adja a mesék helyszínét, három plüssfigurából – ők a mesék szereplői, és egy egyedi meseapplikációból, ami számtalan kezdősztorival, valamint tippekkel és trükkökkel segíti a szülőket abban, hogy profi mesemondóvá váljanak. A szett segítségével a szülők és gyerekek egyszerűen találhatnak ki közös történeteket, melyeket el is játszhatnak a megelevenedő paplanhuzat díszletei között.

Tudományosan bizonyított a mesék jótékony hatása

A képzelőerő használatának és fejlesztésének tudományosan bizonyított előnyei vannak. A kreativitás és a kommunikáció - napjaink meghatározó készségei - tudatalatt, játszva fejleszthetők mesélés közben. A gyerekek ilyenkor könnyebben fogadják be az információkat és az így megtanult társadalmi normák és erkölcsi alapok meghatározóak maradnak egész életük során.

Az ágynemű 100% pamut szaténból készül és minden szempontból a legmagasabb minőséget képviseli. Megfelel az OEKO-Tex szabványnak, azaz a gyártás során nem használnak fel az emberi érintkezésre allergén anyagokat és festékeket. A szett valamennyi eleme megfelel az amerikai és az európai biztonsági előírásoknak. Használata 3 és 8 év közötti gyerekek számára ajánlott.

„A prototípusunk kész van és közel egy éve teszteljük családokkal és szakemberekkel. A textilipar nem a kis mennyiségekről szól, ezért ahhoz, hogy a termékünket versenyképes áron kínálhassuk, minimum 200 darabot kell megrendelnünk a gyártótól. Ezért fordulunk a Kickstarter közösségéhez segítségért“ - mondja Vitvera Gábor, az egyik alapító.

A Kickstarter kampány 2015. április 20-án indult és május 30-ig még bárki előrendelheti a terméket az oldalon.
További információ: www.bedtimebedding.com
 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05