Növekvő iPhone, csökkenő iPad eladások

Czipperer Dia, 2015. április 28. 12:24

Az Apple közzétette legfrissebb pénzügyi eredményeit. A számok alapján az iPadek csökkenő eladása folytatódik, a többi szegmensben viszont erősített a vállalat.

Az Apple hétfőn publikálta második pénzügyi negyedévének (Q2) eredményeit. A vállalat ez idő alatt 58 milliárd dolláros bevételre, valamint 13,6 milliárd dolláros nettó profitra tett szert. A mutatók túlszárnyalták a Wall Street várakozásait, amely 52 és 55 milliárd dollár körülire saccolta a bevételeket.

 

A vállalat egy évvel korábbi mutatóihoz képest szép ugrás a mostani. Akkor 4,56 milliárdos bevételt és 10,2 milliárd dolláros profitot ért el a vállalat.

 

Az Apple elmondása szerint 61,2 millió iPhone-t értékesítettek az elmúlt negyedévben, amely az eddigi második legnagyobb telefon eladási mutatója, amelyet sikerült elérnie egy adott negyedévben. A rekordot a legutóbbi ünnepi időszak vezeti, amikor összesen 74,5 millió telefont értékesítettek.

 

Az elemzők szilárd mutatókat jósoltak az Apple-nek erre a negyedévre, köszönhetően a vállalat megnövekedett piaci részesedésének, legfőképpen Kínában. Az Apple negyedéves bevételeinek 69%-a a nemzetközi piacokról származik.

 

A Mac eladások is növekvő tendenciát mutatnak. Összesen 4,6 millió darabot értékesítettek a második negyedévben, míg egy évvel korábban ez a szám csupán 4,1 millióra rúgott.

 

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója elmondta, továbbra is azon dolgoznak majd, hogy erősítsék az iPhone-, Mac-eladások, valamint az AppStore mutatóit. Kiemelte, azt is látják, hogy egyre többen váltanak iPhone-ra, mint a korábbi ciklusokban, amely egyben egy izgalmas indulást is jelent az Apple Watch számára.
 

 

Az iPadek jelentik az egyetlen fájó pontját az Apple bevételinek. A táblagépek frontján továbbra is csökkenő tendencia tapasztalható. Míg az előző negyedévben 16,4 millió, addig most 12,6 millió modellt értékesített a vállalat.

 

Ennek két oka is van. Az egyik az, hogy az emberek nem váltogatják olyan gyakran táblagépeiket, mint okostelefonjaikat, valamint az iPhone 6 nagy kijelzője is háttérbe szorítja az értékesítéseket.

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05