A Schneider Electric az Eplannel közösen vezeti be E-CAD megoldásait

forrás: Prím Online, 2015. május 9. 16:53

A Schneider Electric és a mérnöki szoftvermegoldásokkal foglalkozó Eplan tanácsadó vállalat bejelentették együttműködési megállapodásukat. A partnerség keretében a Schneider Electric az Eplant nevezte ki E-CAD (elektronikus tervezőprogram) megoldásai elsődleges szolgáltatójává, melynek értelmében az Eplan feladata a Schneider Electric Energia üzletágához tartozó termékek globális tervezése.

Az Eplan Platform használatával a Schneider Electric célja, hogy a rendelkezésre álló elemek szabványosításával és újrahasznosításával növelje a termelékenységet. A megoldás elősegíti a teljes munkafolyamat optimalizálását a vállalat számára, a tervezéstől a gyártásig. A felület előmozdítja a tudásmenedzsmentet az információk rendszerbe ágyazásával, így azok mindig naprakészek és minden részleg számára hozzáférhetők. Emellett a megoldásnak köszönhetően a meglévő alkatrész-adatbázis is rendszerezhetővé és központosíthatóvá válik.

 „A Schneider Electric Energia üzletága sokáig kizárólag saját tervezőeszközökkel működött és saját tervezési eljárásokat alkalmazott. A hatékonyságra és a partnereinkkel való együttműködésre való törekvés erősödésével azonban ezek a munkamódszerek érvényüket vesztették. Az Eplan Platform bevezetésével a tudásbázisunk központosítását, a telephelyeink közötti fokozott kooperációt, és a munkaterhelés elosztását szeretnénk elérni a különböző projekteknek megfelelően” – mondta Frédéric Abbal, a Schneider Electric ügyvezető alelnöke.

A három hónapos kísérleti időszak során három városban vezették be az Eplan Platformot: Chartres-de-Bretagne-ban (Franciaország), Regensburgban (Németország) és Manisában (Törökország). A projekt sikeres bevezetése lehetővé tette a csapatok számára, hogy összehangolják céljaikat és elvárásaikat, továbbá hogy egy globális szerződés keretében az Energia üzletág minden részlegében bevezessék az Eplan Platformot. 
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50