Innovációs TechShow az Akvárium Klubban

MTI Sajtóadatbank, 2015. május 26. 10:23

Víztakarékos "okoszuhanyfej", kerekes székeseket segítő útvonaltervező, multimédia drónshow és agyszenzorokkal vezérelhető csocsó: a digitális ipar hazai újdonságait, legérdekesebb fejlesztéseit ismerhetik meg az érdeklődők ma, azaz kedden a Magyar Innovációs TechShow-n a budapesti Akvárium Klubban.

Innovációs Techshow lesz az Akváriumban. Az idén bemutatott innovációk között szerepel például a 5Litres víztakarékos "okoszuhanyfeje", amelynek segítségével kényelmesen le lehet zuhanyozni az átlagosan használt vízmennyiség egy tizedéből, valamint a Beerides, az utazások alkalmával a reptéren hagyott autók hasznosítását segítő alkalmazás. 

A látogatók megismerhetik a Route4u-t, amely a kerekesszékes közlekedést segíti a felhasználók által automatikusan generált térképekkel. Különleges eszköz és alkalmazás a Moow, amely a tehenek gyomrának PH-értékét ellenőrzi egy szonda segítségével, így még időben kiderül, ha egy tehenet az elsavasodás veszélye fenyeget, ami a leggyakoribb halálozási ok ezeknél az állatoknál. 
   
 
 
Az eseményen a közönség megismerkedhet a Dancing with Drones, azaz Drónokkal táncoló elnevezésű projekttel is, amelyben a pilóta nélküli repülők előre programozott útvonalak nélkül, valós időben reagálnak egy táncos mozdulataira. A projekt hátterében a CollMot, az ELTE Biológiai Fizika Tanszékén Vicsek Tamás által vezetett európai projekthez csatlakozó robotikai csapat áll, amely Nina Kov magyar származású koreográfust is bevonta a tudományt és művészeteket összekapcsoló fejlesztésekbe és alkalmazásokba. A cég az autonóm drónraj egyéb alkalmazásaira is szakosodik, drónrajjal a katasztrófavédelemtől a mezőgazdasági felmérésekig számtalan alkalmazásban lehet olyan feladatokat megoldani, amit más eszközökkel vagy egyedi drónokkal nem. 
   
A rendezvény főszponzora, a Magyar Telekom mobiltechnológián alapuló, valós idejű betegirányító és erőforrás allokáló rendszerét mutatja be. A rendszer célja, hogy fejlett informatikai megoldással támogassa az egészségügyi intézménybe érkező páciens ellátását az intézménybe érkezéstől a távozásig. A Kitchen Budapest – a vállalat innovációs és inkubációs laborja – agyszenzorokkal vezérelhető csocsóval várja a látogatókat.
   
A Mobilitás és Multimédia Klaszter rendezte TechShow mintegy 20 kiállítóját nagyvállalati döntéshozókból, IT-szakemberekből, befektetőkből és a szakmédia képviselőjéből álló zsűri választotta ki a jelentkezők közül.
 
Kép: kozpontban.hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05