Júniusban jön a Budapest Data Fórum

forrás: Prím Online, 2015. május 28. 09:17

A Budapest Data Fórum a legnagyobb magyar szállítófüggetlen adattárházas és Big Data konferencia, ahol a hazai vállalatok adatokkal foglalkozó szakemberei adnak egymásnak találkozót. A korábban Adattárház Fórum néven ismert rendezvény idén már három és fél napnyi programot kínál az érdeklődőknek.

Állásbörze az adatos szakmáknak

Az idei év újdonságaként a konferencia ingyenes nyitóestéjén Data Job Fair néven  (datajobfair.hu) egy állásbörze is megrendezésre kerül. Az adattárházas, üzleti intelligencia, Big Data vagy éppen Data Science szakembereknek szóló börze számos újdonságszámba menő kísérőprogramot is nyújt. Ilyen újdonság a HR Pitch Competition, ahol a munkatársakat kereső cégek mutatják be magukat minél érdekesebb, figyelemfelkeltőbb módon. A Data Careers előadások során pedig adatokkal foglalkozó hazai szakértők mesélnek arról, hogyan milyen úton találtak rá hivatásukra.

 

Esettanulmányok, adattárházak, Hadoop és Spark

 

A Data Fórum két fő napja alatt közel 30 előadó szerepel a programban. Itt lesz ismét Stephen Brobst, a Teradata CTO-ja, aki a Big Data projektek lehetséges buktatóiról fog beszélni. Az esettanulmányok szekcióban többek között a Spotify, a Prezi, és a Wunderlist prezentációi szerepelnek. A technológiai előadások pedig a hagyományos DW eszközök mellett az itthon is egyre szélesebb körben használt Apache Hadoop és mostanában felfutó Apache Spark nyílt forráskódú szoftverekkel is foglalkoznak.

 

Fókuszban a személyes analitika

 

Érdekes színfoltja lesz az idei konferenciának az angol designer és lifeblogger Pascal Raabe előadása, aki évek óta rögzíti és méri életét digitális eszközökkel. Az előadás központi gondolata az, hogy milyen lehetőségekkel és veszélyekkel jár a mindenhol jelenlévő,  mindennapjainkat folyamatosan figyelő szenzorok garmadája által generált adattömeg.

 

MongoDB, Hadoop és Data Science workshopok

 

A konferencia utolsó napján különböző hosszabb-rövidebb workshopok kaptak helyet, ahol az egyes technológiákkal lehet közelebbről megismerkedni. Az adatkezelő technológiák iránt érdeklődőket többek között Hadoop és MongoDB oktatások várják, az elemzők pedig a Data Science területére kaphatnak betekintést. 

 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Újabb Apple Premium Partner üzlettel erősít az iSTYLE a Westendben

Az iSTYLE, az Apple termékek vezető hazai viszonteladója, a mai napon megnyitotta második Apple Premium Partner üzletét a Westend City Centerben. A lépés fontos mérföldkő az iSTYLE életében, hiszen az új flagship store árukínálata, magasan képzett munkatársai és minőségi szolgáltatásai még közelebb hozzák az ikonikus Apple Store-ok vásárlási élményét a hazai közönséghez.

2024. március 8. 18:00

Google atombomba: kombinált Core, Spam és HCU algoritmus frissítés egyszerre

A Google a tegnapi napon bejelentette, hogy több intézkedést is bevezet, amelyek célja a keresési eredmények minőségének javítása.

2024. március 6. 14:39

Átadták a Marketing Diamond Awards győzteseinek járó díjakat

Február 7-én, a MARKETING TRENDFORUM keretén belül, az ETELE CINEMA-ban rendezett eseményen adták át a Marketing Diamond Awards 2023-as elismeréseit. Idén a Pentacom lett az „Az Év Ügynöksége”, míg a Billingo Technologies Zrt. érdemelte ki az „Az Év Vállalata” díjat. A 34 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján „Az Év Marketingnagykövete” címet a Kiszervezett Marketing kapta. 

2024. február 14. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05