Szoftverközpontot bővít Szegeden a GE Healthcare

MTI Sajtóadatbank, 2015. június 3. 12:41

A Tisza-parti városban a közeljövőben két új csoport kezdi meg munkáját - jelentette be Vámos Tamás, a GE Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kedden a helyszínen.

A GE Healthcare 1999-ben kezdte el a klinikai alkalmazások fejlesztését Magyarországon, jelenleg négyszáz ember dolgozik ezen a területen - mondta a szakember a cég sajtótájékoztatóján.

Az egészségügyben dolgozó szakemberek bevonásával végzett fejlesztések középpontjában a rák és az érrendszeri megbetegedések elleni küzdelem áll. A kutatások célja, hogy a kóros elváltozásokat minél hamarabb és pontosabban fel tudják fedezni - közölte az ügyvezető igazgató.

Nyíri Gergely vezető rendszertervező elmondta, hogy a GE Healthcare 2002-ben kezdett kutatás-fejlesztési együttműködésbe a Szegedi Tudományegyetemmel, és 2007-ben nyitott irodát a csongrádi megyeszékhelyen.

Hozzátette, hogy a szoftverfejlesztő központban az elmúlt években a többi között egy májdaganatos megbetegedések hatékonyabb gyógyítását segítő orvosi képfeldolgozó szoftvert fejlesztettek ki, amellyel világszerte az idén lépnek piacra. A világon évente 750 ezer új májdaganatos megbetegedés fordul elő. A rendkívül magas halálozási rátájú betegség rizikófaktora az elhízás és a hepatitis C-fertőzés. Az új alkalmazás a tumor pontos helyének gyors meghatározásával a műtéti tervezést segíti - mondta a szakember.

A GE Healthcare szegedi irodájában a közeljövőben két új csapat kezdi meg munkáját, ezzel a fejlesztők száma a jelenlegi 23-ról 40-re nő.

Kulcsszavak: GE egészségügy kutatás k+f

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05