Hackertámadás bénította meg a lengyel légitársaságot

MTI Sajtóadatbank, 2015. június 22. 09:20

Hackertámadás miatt számos járatát törölni kényszerült a LOT lengyel légitársaság vasárnap, és a cég mintegy 1400 utasa rekedt a Varsó-Chopin repülőtéren.

A légitársaság szóvivője, Adrian Kubicki közölte, hogy az ismeretlen hackerek vasárnap délután törtek be a cég informatikai rendszerébe. A támadás megbénította a LOT számítógépeit a Varsó-Chopin reptéren, ezért öt órán keresztül nem tudták fogadni az utasokat. Végül vasárnap késő estére sikerült helyreállítani a rendszert.

Ez idő alatt tíz belföldi és nemzetközi járatot töröltek, és számos további LOT-gép késéssel tudott csak felszállni. Ugyanakkor a légi közlekedés biztonsága egy percig sem forgott veszélyben, és a LOT összes gépe biztonságban landolt Varsóban - mondta a szóvivő.

Egyúttal azonban arra is figyelmeztetett, hogy a LOT a legmodernebb informatikai rendszereket használja, ezért a hackerek más társaságok számára is veszélyt jelenthetnek. A járattörlések összesen 1400 utast érintettek, akikről a légitársaság gondoskodott. A hatóságok vizsgálják a történteket.

Kulcsszavak: security hacker repülés

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50