Az új Barracuda Load Balancer FDC 40 Gb/s sávszélességet biztosít

forrás: Prím Online, 2015. június 26. 13:05

A Barracuda Networks bejelentette, hogy Load Balancer termékcsaládja új taggal, a Barracuda Load Balancer Fast Distribution Controller (FDC) T740-es modellel bővült. Az Intel architektúrára épülő, és akár tízszer nagyobb csomagfeldolgozási teljesítménnyel rendelkező eszköz költséghatékony módon biztosít kiváló, 40 Gb/s sávszélességet. 

Új taggal bővült a Barracuda A Barracuda Load Balancer termékcsaládja. A vállalat virtuális adatközpontokhoz tervezett berendezése skálázhatóságot és magas szintű rendelkezésre állást nyújt a weboldalak és a felhőszolgáltatások számára. Figyelemmel kíséri a kiszolgálók állapotát, és egyenletesen osztja el azokra a terhelést – mindeközben fenntartja a munkameneteket, valamint zökkenőmentes felhasználói élményt kínál abban az esetben is, ha egy vagy több kiszolgáló túlterheltté vagy elérhetetlenné válik. 

 

Stephen Pao, a Barracuda biztonsági szolgáltatásokért felelős vezérigazgatója kifejtette, hogy a felhasználók és az alkalmazások száma egyre nő, ezáltal olyan új forgalmi minták jönnek létre, amelyek alkalmazáskiosztási megközelítésük felülvizsgálatára késztetik a vállalatokat. A következő generációs adatközpontoknak gyors és hatékony terheléselosztási képességgel kell rendelkezniük a kiszolgálói forgalom fizikai szintjén, ahol annak kezelése hatékonyabban megoldható, mint az alkalmazás-virtualizációs szinten. A Barracuda Load Balancer FDC célja ezen igények kielégítése a nagy sávszélességű terheléselosztás révén, a szabványos Intel architektúrára épülő processzorok kihasználásával. Így az ügyfelek nagy teljesítményű, mégis költséghatékony megoldáshoz jutnak, amely átalakíthatja az iparágat.

 

 

Egyensúlyban az adatforgalom

 

A Barracuda Load Balancer FDC hardverkészüléket olyan virtuális adatközponti környezetek számára fejlesztették ki, amelyekben nagy sávszélességű adatforgalom elosztására van szükség az alkalmazás-kiszolgálók között, így megerősíthetők a tárolási és számítási erőforrások. Az eszköz segítségével a szervezetek leválaszthatják az alkalmazások hozzáférés-vezérlését és biztonsági kérdéseit a frontend eszközről. Ez a rendszer lehetővé teszi a frontend eszköz számára, hogy az kizárólag a hálózati adatforgalom elosztását végezze, így az alkalmazások hozzáférés-vezérlését és biztonsági kérdéseit közelebb hozza a virtuális környezetben lévő alkalmazáshoz.

 

A Barracuda Load Balancer FDC skálázhatóságot és magas szintű rendelkezésre állást biztosít olyan, vállalati szinten elterjedt TCP/IP-szolgáltatások számára, mint a web, a terminálszolgáltatások, a proxy, a VPN, a folyamatosan letöltődő média, valamint az elektronikus kereskedelem. A Barracuda által megálmodott megoldás forgalom-elosztási rétege egyesíti a vállalat újgenerációs tűzfalait – az egyes helyek közötti biztonságos kapcsolat érdekében fizikai, illetve felhőalapú adatközpontok és virtuális Web Application Firewall (WAF) megoldások között – olyan biztonsági megoldást teremtve ezzel, amely áthelyezhető, áttelepíthető és skálázható is a virtuális alkalmazásokkal. A legfontosabb újdonságok a következők:

 

·         Teljesítmény – A szabványos Intel hardverarchitektúrára épülő, modern és nyílt szoftvertechnológiák kihasználásával kiváló, 40 Gb/s sávszélességű terhelés-elosztási megoldás valósítható meg.

 

·         Elérhetőség – Az adatforgalom elosztásával hatékonyan kihasználhatók a kiszolgálók erőforrásai, továbbá fejlett technológiákkal megfigyelhetők a kiszolgálók és az alkalmazások állapota, így biztosítható az erőforrások optimális felhasználása.

 

·         Felügyelet – Rugalmas és jól reagáló szolgáltatásokkal felügyelhető az alkalmazások adatforgalma. A Barracuda FDC az elosztott környezetekhez kínál felügyeleti képességeket.

 

 

 

 

Árak és elérhetőség

 

A Barracuda Load Balancer FDC T740-es modellje 19 999 dolláros induló listaáron, illetve az Energize Updates szolgáltatások esetében 6299 dollár/éves listaáron érhető el. A hibás hardverelemek elsőbbségi cseréjét és a 4 évnél régebbi hardverelemek ingyenes felújítását tartalmazó választható Instant Replacement szolgáltatás listaára évi 7699 dollártól (USD) indul. A nemzetközi piacon az árak és az elérhetőség régiónként eltérőek lehetnek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05