Átalakítható masinával bővítette Satellite notebookjait a Toshiba

forrás: Prím Online, 2015. június 27. 13:39

A Toshiba Europe bemutatta új, Satellite Radius 15 típusú 15,6 hüvelykes átalakítható laptopját. A Windows 10 kulcsfunkcióihoz tervezett eszköz zsanérja 360 fokban elforgatható, így 5 különböző módban képes üzemelni. 

A Toshiba legújabb notebookja, a Satellite Radius 5 öt különböző üzemmódja rugalmas felhasználói élményt nyújt minden helyzetben. Segítségével tablet módban egyszerűen böngészhetünk a világhálón, prezentációs módban kényelmesen tarthatunk előadást, közönség módban szórakoztathatjuk barátainkat, asztali üzemmódban egy csoport számára is bemutathatjuk a kívánt tartalmakat, laptopként pedig szokásos módon használhatjuk, a Radius 15-öt.

 

 

A szaténarany színű, szálcsiszolt alumínium felületű, karcsú készülékház mindössze 20,1 mm vastag. A több mint 7 órás akkuidő lehetővé teszi, hogy egész nap dolgozhassunk a laptoppal, míg a háttérvilágítással rendelkező billentyűzet kedvezőtlen fényviszonyok (például egy hosszabb repülőút) esetén nyújt hathatós segítséget munkánk elvégzéséhez.

 

A Satellite Radius 15 laptopot 5. generációs Intel Core i5 processzorokkal és Intel HD 5500 grafikus egységgel szerelték fel, így alkalmas szórakoztató programok és több alkalmazás egyidejű futtatására is. 

 

A laptop a Windows 8.1 előtelepített változatával érkezik, a Windows 10 megjelenése után egy évig ingyenes frissítésre van lehetőség. Az eszközt úgy alakították ki, hogy a Windows 10 kulcsfunkcióit maradéktalanul kihasználhassuk. A hardverelemek egyenletes teljesítményt nyújtanak, a tiszta hangzású kettős mikrofonnal ellátott webkamera segítségével pedig a Cortana funkciói is kihasználhatók. Az asszisztens egyszerű futtatását egy gyorsbillentyű is segíti. A Cortana nevű asszisztens intelligens szoftvermegoldásai révén megismeri felhasználóját, segíti a mindennapok megszervezését, figyelmezteti az esetleges forgalmi dugókra, intuitív webes keresést és emlékeztetők beállítását teszi lehetővé.

 

A széles betekintési szögű Full HD IPS érintőképernyő tartalom-előállítás vagy akár játék közben is élénk színeket és éles megjelenítést tesz lehetővé. Mindezeken túl a szórakozás élményét a DTS Sound hangzásjavítással ellátott harman kardon sztereó hangszórók teszik teljessé, melyek nemcsak zenehallgatásra, hanem filmekhez és játékokhoz is egyaránt ideálisak.

Az Ultra HD 4K-t is támogató HDMI kimenet révén egy megfelelő kijelző csatlakoztatásával magas felbontású tartalmak is megtekinthetők. A Satellite Radius 15 természetesen több szabványt (az UHS-I-t is beleértve) is támogató SD kártyaolvasót is tartalmaz. A nagyméretű fájlokat az USB 3.0 portok (melyek közül az egyik a Sleep-and-Charge funkciót is támogatja) segítségével, külső eszközök csatlakoztatásával mozgathatjuk. A beépített vezeték nélküli megjelenítést támogató technológiák révén kedvenc tartalmainkat fölösleges kábelek használata nélkül tekinthetjük meg a szabványnak megfelelő, nagyméretű kijelzőnkön. A Satellite Radius 15 modellekhez akár 256 GB SSD, 1 TB SSHD és 2 TB HDD háttértár is választható, így a felhasználók igényeiknek megfelelő kialakításhoz juthatnak hozzá.

 

A Satellite Radius 15 modellek 2015 harmadik negyedévében kerülnek a boltokba.  

 

Specifikációk

 

- Kijelző: 15,6 hüvelyk (39,6 cm) Full HD (1920 x 1080) IPS, 300 NIT, LED kijelző

- Processzor: 5. generációs Intel Core i5 CPU-k

- Grafika: Intel HD Graphics 5500

- SSD/HDD: akár 256 GB SSD, 1 TB SSHD vagy 2 TB HDD

- Memória: 16 GB DDR3L

- Csatlakozók: 3 x USB port, miből 1 x Sleep and Charge funkcióval, 1 x HDMI kimenet Ultra HD 4k támogatással, 2 az 1-ben SD/MMC kártyaolvasó UHS-I támogatással, vezeték nélküli megjelenítést lehetővé tevő technológiák, Intel Dual Band Wireless-AC 3160, Bluetooth 4.0

- Adatátvitel: HD webkamera kettős mikrofonnal

- Hangrendszer: harman kardon sztereó hangszórók DTS Sound hangzásjavítással

- Operációs rendszer: előtelepített Windows 8.1, mely megjelenés után 1 évig ingyenesen frissíthető Windows 10-re

- Akkumulátor üzemidő: akár 7 óra 40 perc

- Szín: szaténarany szálcsiszolt alumínium felülettel

- Tömeg: maximum 2,25 kg

- Méretek: 379,5 x 244,9 x 20,1 mm

Kulcsszavak: notebook Toshiba

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05