Stratégiai partnerséget kötött az Óbudai Egyetem és az SAP

forrás: Prím Online, 2015. június 29. 16:36

Együttműködik az Óbudai Egyetem és az SAP Hungary Kft. A megállapodás szerint az egyetem és a szoftvercég kölcsönösen segítik egymást a minőségi oktatás fenntartása, a hallgatók karriercéljai, és a kutatás-fejlesztés terén.

Az SAP új partneri megállípodást írt alá, ezúttal egy hazai felsőoktatási intézménnyel, az Óbudai Egyetemmel. Az elképzelések szerint megnyitják gyakorlati helyszínül az SAP hazai fejlesztési központját az egyetemi hallgatók számára. Az informatika iránt érdeklődőknek továbbá workshopokat szerveznek, ahol többek közt hatékony munkakereséssel, legújabb üzleti trendekkel, és aktuális SAP álláshirdetésekkel tudnak megismerkedni az egyetemisták. A szoftvercég egyúttal lehetőséget ad, hogy ipari, nagyüzemi tapasztalatokra tudjanak szert tenni az oktatók, és saját szakembereit szintén biztosítja a magas szintű oktatás fenntartásához.

 

Az egyetem és az SAP közös innovációs projekteket is megvalósítana az informatika legnépszerűbb területein, úgy mint a big data, a mobilitás, a felhő, a felhasználói élmény, és a dolgok internete (IoT).

 

Fodor János rektor kiemelte, hogy az Óbudai Egyetem magas szintű gyakorlatorientált képzéseit ez a megállapodás a jövőben továbberősíti, és ez sokat jelenthet az egyetemen végzett fiatal pályakezdők elhelyezkedési esélyein.

 

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint ez a megállapodás példaértékű a gazdaság és a felsőoktatás között. Reményei szerint több más, neves felsőoktatási intézmény is szorosabbra fűzi együttműködését a piaci szereplőkkel, hiszen így biztosítható, hogy a fiatalok választ tudjanak adni az olyan, Magyarország előtt álló kihívásra, mint a negyedik ipari forradalom.

 

A két fél a több éve meglévő, szoros kapcsolatát helyezte magasabb szintre e szerződéssel. Az Óbudai Egyetem tagja az SAP University Alliances Programnak. Ennek keretében szakszerű, a legmodernebb SAP oktatás zajlik az intézményben, és a hallgatóknak lehetőségük van olyan globális versenyeken, nemzetközi konferenciákon, vállalkozásösztönző programban részt venni, amelyeket a világ legnagyobb üzleti szoftvercége szervez.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05