Ericsson-technológiával indul Európa első UHDTV-csatornája

forrás: Prím Online, 2015. július 2. 08:13

 Az Ericsson bejelentette, hogy többéves műsorszórási és médiaszolgáltatási megállapodást írt alá a BT Sporttal három új tévécsatorna és egy Egyesült Királyságban elérhető interaktív szolgáltatás elindításáról.

 Az Ericsson tervezi és kivitelezi a kódolatlan BT Sport Europe, a BT Sport Showcase és BT Sport UHD csatornák technikai hátterét, valamint a későbbiek során a műsorszórási szolgáltatási is nyújtja a csatornáknak. A BT Sport UHD lesz az első ultra nagy felbontású csatorna az Egyesült Királyságban, amely élő labdarúgó-mérkőzéseket és más prémium tartalmakat szolgáltat majd.

 
Az Ericsson továbbá részt vesz majd a BT Sport új BT Sport Extra interaktív szolgáltatásának kialakításában is, amely nyolc egyidejű élő UEFA játék közvetítése közötti váltást teszi majd lehetővé – ideértve az UEFA Bajnokok Ligáját és az UEFA Európa-liga mérkőzéseit.
 
A megállapodás részeként a BT Sport további 3 évvel meghosszabbította az Ericsson meglévő hatéves szerződését a BT Sport 1 és 2 csatornákra. A szerződés tartalmazza mindkét csatorna lejátszási és médiakezelési, valamint hozzáférési szolgáltatásait.
 
Az Ericsson és a BT Sport egy ideje együtt dolgozik az UHDTV-szolgáltatáson, 2013-ban először valósították meg egy élő sportesemény többkamerás közvetítését 4K UHDTV felbontásban, és élőben sugározták műholdon és száloptikán keresztül. Tavaly az Ericsson nyerte el a NAB Műszaki Innovációs díjat az UHDTV területén végzett úttörő tevékenységéért.
 
A BT Sport 2013 augusztusában indult, jelenleg exkluzív élő közvetítési jogokkal rendelkezik a Premier League, az FA-kupa és az Európa-liga mérkőzéseire. Az ügyfelek a legnépszerűbb európai ligák élő közvetítéseit élvezhetik, mint a német Bundesliga, az olasz Serie A és a francia Ligue 1.
 
Kulcsszavak: Ericsson

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50