Az Apple és a Samsung is a SIM kártya megszüntetésén dolgozik

Vértes Judit, 2015. július 19. 11:07

Az Apple és a Samsung vállalatok a GSMA-val közösen azon dolgoznak, hogy megszűntessék a hagyományos SIM kártyákat.

A mobil telefontársaságok képviselője, a GSMA az Apple és a Samsung cégekkel közösen olyan fejlesztésen dolgozik, mely megszűntetné a telefonokban a hagyományos SIM kártyát, és így megkönnyíteni a különböző hálózatok közötti mozgást.

 

A hagyományos SIM kártyát e-SIM váltaná fel. A SIM kártya elektronikus változatával egyszerűbb lenne a mobil hálózatok közötti váltás. A szolgáltatók persze továbbra is be tudnának állítani különböző korlátozásokat, de a cél, hogy egyszerűbb és rugalmasabb legyen a változtatás, mint a hagyományos SIM kártyák esetén.

 

A technológia hasonló az iPad Air 2 készüléknél bevezetett Apple SIM megoldáshoz, amely lehetővé tette, hogy a felhasználók könnyedén választhassanak az adathálózatok közül a tableten. A különbség az, hogy az Apple SIM a felhasználható által cserélhető kártya, míg az e-SIM nem eltávolítható, így a SIM kártya nyílás meg is szűntethető.

 

 

A GSMA bízik benne, hogy a telefontársaságok elfogadják az e-SIM kártyát. A jelenlegi változatot a legtöbb cég, köztük az AT&T, Deutsche Telekom (T-Mobile), Vodafone, Orange, és a Telefónica is támogatja.

 

Ahhoz, hogy az e-SIM kártya piacra kerülhessen, még sokat kell dolgozni rajta, de a GSMA reméli, hogy 2016-ra készen lesznek a fejlesztéssel. Elképzelhető, hogy az okostelefonok következő generácója már e-SIM kártyát tartalmaz majd.

 

 

Forrás: Techspot.com

Kulcsszavak: SIM Apple Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15