Új nagy teljesítményű Dell PowerEdge szerver

forrás: Prím Online, 2015. július 21. 10:30

A Dell bemutatta a 13. generációs Dell PowerEdge szerverkínálatának legújabb tagját, a PowerEdge C6320-at, amely tovább feszegeti a nagy teljesítményű informatika (HPC) és a Big Data határait. A PowerEdge C6320 akár kétszer nagyobb teljesítménynövekedést biztosít a vezető HPC teljesítménymutatók alapján. Emellett az új szerver a számítási és tárolási képességek megfelelő, költséghatékony ötvözetét nyújtja egy kompakt, 2U méretű házban.

Dell PowerEdge C6320 – a nagyteljesítményű környezetek számára


A PowerEdge C6320 négy független szervert biztosít egy 2U méretű házban. Ez a modell az előző generációhoz képest a LinPack specifikáció szerint akár kétszeres teljesítménynövekedést biztosít, illetve a SPECint_rate teljesítményteszt alapján akár 45 százalékos javulás is elérhető vele. Továbbá erre a megoldásra a Spec_Power teljesítményteszt szerint akár 28 százalékkal jobb teljesítményhatékonyság jellemző. Így a felhasználók optimalizálhatják alkalmazásaik teljesítményét és hatékonyságát, miközben energiát és hagyományos adatközponti helyet takarítanak meg.

A PowerEdge C6320 a legújabb generációs Intel Xeon E5-2600 v3 processzorokat használja, és akár 18 processzormagot tartalmaz bővítőhelyenként (144 mag 2U méretű házanként). Mindemellett az új szerver akár 72 GB rugalmas helyi tárhelyet és legfeljebb 512 GB DDR4 memóriát biztosít a felhasználóknak, illetve ebbe a megoldásba integrálták az iDRAC8 with Lifecycle Controller szolgáltatást is. Az iDRAC8 használatával az ügyfelek számos rutinjellegű felügyeleti feladatot automatizálhatnak, és a szerverek teljes élettartama során csökkenthetik a telepítéshez, a megfigyeléshez és a frissítéshez szükséges időt és a lépések számát.

 



A legnagyobb igényű HPC- és Big Data-munkaterhelésekhez az ügyfelek a PowerEdge C6320 szervert párosíthatják a gyorsításra optimalizált PowerEdge C4130 modellel. A munkaterhelések gyorsítása érdekében a szervezetek egyre inkább a grafikus vezérlők felé fordulnak. Ezért a PowerEdge C4130 egy nagy grafikusvezérlő-sűrűségű és rugalmas, rackszekrénybe szerelhető megoldás, amelyet kifejezetten a legnagyobb teljesítményigényű munkaterhelések gyorsításához terveztek. A PowerEdge C4130 legközelebbi versenytársaihoz képest akár 33 százalékkal nagyobb grafikusvezérlő-/gyorsítósűrűséggel rendelkezik, és 400 százalékkal több PCIe grafikus vezérlőt/gyorsítót tartalmaz processzoronként és rackszekrényegységenként, mint egy hasonló HP-rendszer. A PowerEdge C4130 emellett több mint 7,2 teraflop/s számítási sebességre képes egyetlen 1U méretű szerveren, az energiafelhasználásra számított sebesség pedig elérheti a 4,17 gigaflop/watt értéket.

Dell PowerEdge C6320 – nagyteljesítmény a Comet szuperszámítógépnek


A Comet egy új, petaflop léptékű szuperszámítógép, amely a hozzáférés és a kapacitás kiterjesztésével átalakítja a modern tudományos informatikát. A San Diego-i Kaliforniai Egyetem szuperszámítógépes központjában (SDSC) telepített Comet szuperszámítógép 27 rackszekrénnyi PowerEdge C6320 szervert tartalmaz. Ezt a modellt a mérsékelt léptékű feladatok kapacitásának optimalizálására alakították ki. Az összesen 1944 szerver, illetve 46 656 processzormag a Comet számítási kapacitásban ötszörös növekedést jelent az SDSC előző HPC-rendszeréhez képest.

Dell PowerEdge C6320 a nagymértékben egyesített megoldásokhoz


A Dell nagymértékben egyesített megoldásokat nyújt integrált és előre konfigurált szoftverekkel és hardverekkel. A modulárisan kibővíthető PowerEdge C6320 ideális hardverplatformot jelent e megoldásokhoz, amelyek közé tartoznak a Dell Engineered Solutions for VMware EVO: RAIL és a Dell XC Series webes léptékű egyesített megoldások. A PowerEdge C6320 a processzorteljesítmény, a számítási csomópontok és a helyi tárolási lehetőségek megfelelő arányát biztosítja. Továbbá ez a megoldás vezető ügynök nélküli szerverfelügyeleti eszközökkel büszkélkedhet, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára a megoldások gyors telepítését, karbantartását és kezelését.
 

Kulcsszavak: szerver Dell

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05