Az ötvenesek a leggyorsabban növekvő közösség az online társkeresőkön

forrás: Prím Online, 2015. július 27. 11:37

Fiatalosak, energikusak, nyitottak a világra. Ez jellemzi a mai ötvenes korosztályt – és az, hogy gőzerővel keresik a párjukat! 50 év felett, a gyermeknevelés megpróbáltatásai és a karrierépítés küzdelmei után sokan szembesülnek azzal, hogy szerető társ nélkül maradtak. Sokan szeretnének új kapcsolatot kialakítani, de közvetlen környezetükben nem találnak maguknak megfelelő partnert.

„Ha figyelembe vesszük, hogy a legutóbbi népszámlálási adatok szerint az 50 évesek körében másfélszeresére nőtt az egyedülállók száma egy évtized alatt, nem meglepő, hogy évek óta az ötvenes korosztály a leggyorsabban növekvő közösség az online társkereső oldalakon. Míg néhány évvel ezelőtt csupán 2-3%-os volt az arányuk az online társkereső oldalakon, mára már majdnem minden ötödik társkereső 50 év feletti” – árulta el Móczár Rudolf, az ÚjSzerelem.hu társkereső oldalt is működtető Dating Central Europe Zrt. marketing és ügyfélszolgálati igazgatója.


Viszont ha már egyszer online társkeresésre adják a fejüket, akkor azt komolyan is veszik. Az ötven év felettiek majdnem kétszer annyi ideig keresik párjukat a társkereső oldalakon, mint a fiatalabb korosztály. Az, hogy az idősebbek kitartóbbak a társkeresésben, annak köszönhető, hogy sokkal körültekintőbben ismerkednek és a hosszú egyedüllétnek (vagy éppen tartós kapcsolatban töltött időnek) köszönhetően újra kell tanulniuk az ismerkedés korábban még oly természetes lépéseit.


Nem csak kitartóbbak, de aktívabbak is az ötvenesek, ha párkeresésről van szó. Az ötven felettiek naponta akár négyszer is ellátogatnak online társkereső oldalakra, míg a fiatalabb társkeresők esetében csupán napi két alkalom az átlag. Ennek fényében már nem is meglepő, hogy levélírásban is az idősebbek viszik a pálmát.


Esetükben ráadásul megdőlni látszik az a konzervatív beidegződés is, miszerint a férfinak kell a kezdeményező fél szerepét betölteniük. Minél idősebb korosztályt vizsgálunk ugyanis, annál magasabb a nők aránya a társkeresők közt. A nők ebben a korban már szeretik kézben tartani az életüket és nem hagyják elszaladni a boldogságot.


Ezt támasztja alá az is, hogy a legnagyobb magyar társkereső, a Randivonal.hu testvéroldalaként – kifejezetten az elvált és idősebb célcsoportot megszólító – idén tavasszal indult ÚjSzerelem.hu oldalon 60% feletti a nők aránya, a társkeresők közel fele pedig az 50 év feletti korosztályt képviseli.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05