A világ legjobb hackereire vadászik a BalaBit

forrás: Prím Online, 2015. július 31. 09:24

Több száz hacker jelentkezését várja a BalaBit az eCSI Hacker Playground névre keresztelt nemzetközi versenyre, melyen a világ legjobb hackerei mérhetik össze tudásukat Észak-Amerikától Ázsiáig. A megmérettetés megnyitóját július 31-én a Las Vegas-i Black Hat USA konferencián tartja a magyar vállalat. 

A hálózatbiztonsági megoldásairól ismert BalaBit és az információbiztonsági tanácsadásra szakosodott Silent Signal július 31-én közösen indítja el az eCSI Hacker Playground névre keresztelt hacker versenyét a világ egyik legnagyobb biztonságtechnikai eseményén a Las Vegas-i Black Hat USA konferencián. A versenyre már most több száz a világ különböző pontjáról érkező szakember regisztrált.

 

Az online játék nem csak a konferencia résztvevői számára elérhető, bárki részt vehet, aki legális körülmények körött szeretne belekóstolni a hackerek világába. A szervezők nem titkolt célja, hogy a verseny eredményeit anonim módon kiértékelve egyedülálló térképet rajzoljanak, a leggyakrabban kihasznált sebezhetőségekről és azokról a módszerekről, technikákról, amelyekkel az informatikai támadások során legnagyobb valószínűséggel kísérleteznek az elkövetők.

 

A versenyre behatolás tesztelőket, IT biztonsági és egyéb magasan képzett informatikai szakembereket várnak, akik hivatásos formában, vagy szakmai érdeklődésből hobbiként napi szinten foglalkoznak informatikai sérülékenységek feltárásával, informatikai rendszerek tesztelésével. A verseny egy online wargame keretében zajlik majd, ahol a mindennapi életből vett példák, valódi informatikai rendszerekben is fellelhető sebezhetőségek alapján elkészített, különböző nehézségi szintű pályákat kell a résztvevőknek teljesítenie. A leggyorsabb és a legkreatívabb megoldásokat egyaránt díjazzák, ahogy értékes jutalmat kap kilenc kiválasztott ország legjobb hackere is.

 

Napjainkra a bűncselekmények legnagyobb részét már a kibertérben követik el olyan bűnözők, akik akár több ezer kilométer távolságból egy számítógép segítségével képesek közlekedési eszközök irányítását átvenni, vagy több millió dollár értékű csalásokat, visszaéléseket elkövetni. A technológia fejlődésének és a hétköznapi eszközök internetre kapcsolásának köszönhetően az informatikai biztonság szerepe nélkülözhetetlenné vált, ahogy az is, hogy a védekezéssel foglalkozó szakemberek minél jobban megismerjék az informatikai támadások elkövetőinek gondolkodásmódját és meglévő kompetenciáját.  A verseny során megvalósított több ezer támadási, betörési kísérlet kiértékelése ehhez biztosíthat rendkívül értékes információforrást a szervezők számára.

 

A verseny július 31-én magyar idő szerint 21 órakor veszi kezdetét, és innentől számított kilenc nap áll a játékosok rendelkezésére, hogy teljesítsék a feladatokat. A kihívásokat a verseny ideje alatt bármikor el lehet kezdeni, mindössze egy rövid regisztrációra van szükség a verseny weboldalán, ahol a játék is elérhető. A részvétel a magyar szakemberek számára nem csupán az értékes nyeremények, hanem a szakmai megmérettetés miatt is ajánlott, hiszen az eredményekből nemzetközi összehasonlítás is készül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05