Rázkódáscsökkentést kapott a megújult Nikkor 24-70mm f/2.8E ED VR

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 4. 12:22

Az AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR, a NIKKOR termékcsalád legszélesebb körben használt professzionális zoomobjektívje most gyorsabb, erősebb és stabilabb, mint valaha.

A Nikon által kínált remek rázkódáscsökkentés (VR) funkció mellett vadonatúj optikai felépítés és stabilabb kialakítás lehel új életet a klasszikus objektívbe.

 



A fejlődő legenda

Noha a jelenlegi 24-70 mm-es (a Nikon D3 készülékkel együtt 2007-ben bemutatott) objektív népszerűsége továbbra is töretlen, az újjászületett objektív egészen más szintet képvisel. A NIKKOR objektívek közül elsőként az új optikai rendszer egy ED üvegelemet is magában foglal. Az új elem feladata a színeltérések és a fénycsóvák felszámolása, emellett csökkenti a fényveszteséget, és kompromisszummentes felbontást tesz lehetővé a széleken. A vadonatúj VR rendszer tompítja a fényképezőgép rázkódását, és akár négy lépésközzel hosszabb záridő használatát is lehetővé teszi.1 Az AF minősége is javult a csak Nikon által gyártott Silent Wave Motornak (SWM) köszönhetően, amely másfélszer gyorsabb a 24-70mm f/2.8G objektívben alkalmazott motorhoz képest. Az új elektromágneses rekesz egységes, pontosabb expozíciót tesz lehetővé nagy sebességű sorozatfelvétel esetén, csökkentve a mechanikus karral felszerelt eszközök használata során véletlenül fellépő károk kockázatát.

 



Megbízható munkaerő


A Nikon új, 24-70 mm-es objektívje bátran szembenéz a mindennapos professzionális igénybevétel jelentette gondokkal. Bár optikai felépítése összetett (20 objektívelem 16 csoportban, nanokristály bevonat), a Nikon megerősítette az objektív konstrukcióját, hogy még ellenállóbb terméket hozzon létre. A rászerelt fényellenző apró, de fontos fejlesztés. A Nikon meghallgatta a profik véleményét, és besüllyesztette a kioldózárat, hogy megelőzze a véletlen elmozdulást. Az objektív természetesen teljes mértékben időjárásálló. Az objektív elülső és hátsó elemeire felvitt fluorbevonat aktívan taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket, a képminőség romlása nélkül. A bevonat emellett megkönnyíti az üveg tisztítását a felület felsértése nélkül.

 

FotóK: nikonrumors.com




 

 

Kulcsszavak: Nikon objektív

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05