Külföldre viszi mobilparkolási rendszerét a Cellum

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 17. 14:25

Magyarország után külföldön is beszáll a mobilparkolásba a Cellum. A vállalat sikeresen szerepelt a szófiai mobilparkolás modernizálására kiírt tenderen, így újabb európai országban vezeti be parkolással összekapcsolt mobilfizetési szolgáltatásait.

Az „Innovative Parking Solutions 2014" elnevezésű konzorcium tagjai – a Cellum csoporthoz tartozó Cellum Global Zrt., a Cellum Bulgaria AD és az MPP  Zrt., illetve az Infosystems International EOOD és a Citizen Society Group AD – a napokban írtak alá Szófiában egy 4 évre szóló szerződést, mely a hazai parkolórendszerhez hasonló, SMS-alapú szolgáltatás kialakítására vonatkozik. A konzorcium tagjaként a Cellum a Magyarországot mára teljesen lefedő mobilparkolási rendszer üzemeltetése során szerzett tapasztalatait és tudását adja, valamint a technikai támogatást is a fejlesztőcég nyújtja a projekt számára.

 

„Magyarországon ma évi 20 millió mobilfizetési tranzakciót számolunk el, ennek nagy többsége parkolás. Nincs szükség parkolóautomatákra, aprópénzre, a telefon pedig ott lapul a zsebünkben. Európa után Ázsia felé vesszük az irányt, hogy a tízmilliós Magyarországon bevált technológiát tízmilliós kelet-ázsiai nagyvárosokban is bevezethessük." – mondta Kóka János, a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

A projekt részeként a jövőben a parkolásért a Cellum Mobile Nextre épülő mobilapplikáción keresztül, bankkártyával is lehet majd fizetni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05