A Microsoft javította az IE kritikus hibáját

Czipperer Dia, 2015. augusztus 19. 13:27

A Microsoft kiadta legújabb biztonsági frissítését, amely az Internet Explorer böngésző kritikus hibáját hivatott kiküszöbölni, melynek révén illetéktelen férhettek hozzá számítógépünkhöz.

Az Internet Explorerben egy biztonsági rés ütötte fel a fejét, melynek révén a hackerek képesek voltak hozzáférni a számítógép operációs rendszeréhez.

 

Clement Lecigne, a Google kutatója fedezte fel a nulladik napi sebezhetőséget, melyhez csupán arra volt szükség, hogy az áldozat rákattintson egy e-mailben vagy azonnali üzenetben kapott URL-re. Ezután a támadók megkapták mindazon jogokat, amellyel a felhasználó is rendelkezik saját gépén.

 

Ennél fogva maga a hiba is sokkal veszélyesebb, hiszen ha valaki adminisztrátori jogokkal rendelkezik, akkor a hacker is automatikusan ezekkel felvértezve garázdálkodhatott az adott gépen. Az admin hatáskörök révén pedig a támadók képesek voltak távolról alkalmazásokat telepíteni, illetve adatokat lopni.

 

A felhasználók számára jó hír, hogy a Microsoft által kiadott biztonsági frissítés automatikusan letöltődik, de bárki elérheti közvetlenül is a vállalat weboldaláról.

 

A Microsoft azt javasolja, az IE 7, 8, 9, 10 és 11-es verzióval rendelkezők mindenképpen telepítsék gépükre a most kiadott frissítést.

 

Forrás: Engadget.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05