Két másodperc alatt van százon a magyar diákok versenyautója

MTI Sajtóadatbank, 2015. augusztus 22. 15:29

A napokban készült el a BME mérnökhallgatóiból álló Formula Racing Team első négykerék-meghajtású, elektromos autója, a FREC-005-ös.

A BME Formula Racing Team (FRT) egy egyetemista diákokból álló csapat, mely 2007 óta tervez és épít együléses, nyitott kerekű – formula típusú – versenyautókat, és versenyez velük a Formula Student konstruktőri sorozatban. Ez az összetett projekt, amely magában foglalja a tervezést, gyártást, tesztelést, versenyzést és nem utolsó sorban a menedzselést, segíti a résztvevő hallgatókat abban, hogy az elméletet átültessék a gyakorlatba, ezáltal fejlesszék műszaki tudásukat és feladatmegoldó képességeiket.

A hirado.hu videóstábja a BME Formula Racing Team műhelyében járt, ahol éppen az utolsó beállításokat tesztelték a mérnökcsapat tagjai.

 



Boriszov Dániel, az autót megtervező és kivitelező csapat kapitánya sajtótájékoztatón korábban elmondta: a Formula Racing Team igazi célja, hogy 2016-ban megnyerje a Formula Student nemzetközi autóversenyt.

A Formula Student világszerte, egyetemi és főiskolai csapatok számára megrendezett autóversenyek gyűjtőneve, amelyben a hallgatókból álló csapatok versenyautó tervezésben és építésben mérik össze tudásukat. A küzdelem az autó megtervezésén és megépítésén túl az autó köré felépített teljes üzleti koncepció kidolgozásából, prezentálásából, a projekt működéséhez szükséges anyagi háttér biztosításából áll.

A versenysorozat az 1980-as években az Egyesült Államokban jött létre, napjainkban viszont már az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Brazíliában a csendes-óceáni régióban és 2010 óta Magyarországon is rendeznek futamokat.

A csapatoknak olyan szemlélettel kell egy kicsi, együléses versenyautót fejleszteniük, mintha egy sorozatgyártásra készülő fiktív gyár kérte volna fel őket az autó megtervezésére és a prototípus elkészítésére. A versenyautó meghatározott célcsoportja a hétvégi hobbiversenyzők köre, számukra kell elkészíteni a leginkább megfelelő autót.

 

MTI/hirado.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05