A Samsung bemutatja hogyan lesz valóság a Dolgok Internetéből

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 4. 12:33

A Samsung Electronics a berlini IFA 2015 sajtótájékoztatóján bemutatta, hogy Internet of Things (IoT), azaz a Dolgok Internete víziója hogyan válhat valósággá egy sor új összekapcsolt eszköze és IoT szolgáltatása révén. A Samsung legújabb hozzájárulása a gyorsan bővülő IoT környezethez a cég IoT filozófiájában gyökerezik: a nyitottságban, az iparágak közötti együttműködésben és legfőképp az ember központú megközelítésben.

Samsung SmartThings Hub - ‘Smart Home Monitor’ megoldással

A Samsung SmartThings egy új termékcsaládot mutat be az IoT eszközök még hatékonyabb és könnyebb használhatósága érdekében.

Alex Hawkinson, a SmartThings alapítója és vezetője szerint ahhoz, hogy a Dolgok Internete sikeres legyen, az IoT eszközöknek különösen felhasználóbarátnak kell lenni, egyszersmind lehetővé kell tenni a fogyasztóknak, hogy személyre szabják és zavartalanul elérjék azokat az eszközöket, amelyekkel távolról is biztonságban tudhatják otthonukat. Az új Samsung SmartThings Hub, az érzékelők és frissített mobil applikációk az Egyesült Államokban mától, az Egyesült Királyságban pedig a következő héttől érhetőek el, Európa-szerte pedig 2016-ban jelennek meg.

 



Az új Samsung SmartThings Hub még erősebb processzorral rendelkezik, amely lehetővé teszi a videós megfigyelést, és egy szünetmentes táppal van ellátva, így áramszünet esetén az eszköz akár 10 órán át működőképes marad. A magánélet védelme és a biztonság között egyensúlyozva a videós megfigyelés lehetővé teszi a livestreamhez való hozzáférést bármely pillanatban, de csak akkor rögzíti videót, amikor egy nem várt esemény történik, például ha a bejárat előtt mozgást érzékel a rendszer.

A SmartThings egy új, ‘Smart Home Monitor’ elnevezésű megoldást is bemutat, amely egységes hozzáférést és irányítást biztosít a behatolás, a füst, illetve tűz, a szivárgások, áradások és más olyan problémák esetére, amelyek az otthonunkat érintik. Ilyen esetekben a SmartThings appon keresztül valósidejű, több kamera által készített videóval társított értesítések küld felhasználóinak.

Személyre szabott jóllét a Samsung SleepSense-zel

A jó éjszakai alvás az egészséges élet egyik legfontosabb tényezője. A Samsung SleepSense segíti a vásárlókat, hogy jobban megértsék és irányítsák az alvásukat. Az érzékelő egy lapos korong, amely egyszerűen a matrac alá helyezve érintés nélkül képes monitorozni a szívverésünket és a légzésünket, valamint az alvás közbeni mozdulatainkat.

A SleepSense egy hálózati eszköz, amely segít megteremteni az elalváshoz és a zavartalan éjjeli pihenéshez szükséges legjobb környezetet. A SleepSense képes kapcsolódni a Samsung eszközökhöz, csakúgy mind más gyártók IoT eszközeihez. Például amikor a felhasználó elalszik, az alkalmazás automatikusan kikapcsolja a televíziót és a fűtés vagy a légkondicionáló beállításával tökéletes alvási környezetet biztosít.

A SleepSense napi alvási pontszámai és jelentései alapján – amelyet a felhasználó az okostelefonján tekinthet meg – az alkalmazás szakértői tanácsot és javaslatokat is biztosít, figyelembe véve az egyéni anyagcsere jellemzőket. Dr. Christos Mantzoros, a Harvard Orvosi Egyetem professzorával való együttműködésnek köszönhetően a SleepSense 97%-os pontosságot biztosít.

Az UHD környezet kiterjesztése új tartalmakkal és partneri együttműködésekkel

A Samsung elkötelezett abban, hogy az UHD környezetet tovább gazdagítsa az olyan cégekkel való együttműködés révén, mint az Amazon, a Netflix, a Wuaki, a Chili, a Strefa VoD, a Videoland, és a Videoload, valamint Európa-szerte olyan regionális műsorszolgáltató partnerekkel,mint a Canal Plus, British Telecom (BT) és a HD+. E cégek mind kulcsszereplők a UHD tartalmak előállításában és közvetítésében a globális piac vásárlói számára.

Ezekkel az együttműködésekkel olyan UHD közvetítések jelenhetnek meg a piacon, amelyek révén a felhasználók a kedvenc műsoraikat a vágyott prémim képminőségben élvezhetik.

A Samsung a Gamefly-jal is együttműködik, hogy elindítsa a Gamefly Streaminget – egy előfizetéses szolgáltatást, amely a világ kedvenc játékait hozza el nappalinkba – anélkül, hogy bármilyen játékkonzolra, kábelre, vagy lemezekre szükségünk lenne. A Gamefly az interneten keresztül streamel olyan játékokat mint a Batman: Arkham Origins, Lego Batman 3, GRID 2 and HITMAN Absolution – amelyek mind közvetlenül a Samsung Smart TV-ken érhetőek el.

A vizuális élmény növelése


A Samsung első számú törekvése, hogy olyan TV-t biztosítson a felhasználóknak, amelyek egyedülálló vizuális élményt kínálnak. A Samsung SUHD TV-k képesek HDR (High Dynamic Range) képminőséget nyújtani, amely nagyobb kontrasztot, fényesebb színeket, az árnyékos tartományban aprólékosabb részleteket, valamint jól elkülönülő világos képpontokat biztosít. Ezek eredményeképp a kép élénkebbnek és valóságosabbnak tűnik, mint valaha.

A Samsung TV tulajdonosok a piacon elsőként élvezhetik az új HDMI 2.0a támogatást, amely lehetővé teszi a HDR metaadatok továbbítását a külső HDR kompatibilis eszközökről. A szoftverfrissítés az SUHD TV tulajdonosoknak a ma elérhető legvalósághűbb képet biztosítja. A firmware frissítés bővíti a felhasználók számára elérhető HDR tartalmak spektrumát, és teljesen új sztenderdet állít fel a TV és a szórakoztatóipar területén egyaránt.

A vásárlók a Samsung hajlított képernyős televízióin élvezhetik ezt a tökéletes képminőséget, amelyek az élethű vizuális élményt kombinálják a minden lakásba tökéletesen illeszkedő kecses designnal. Összesen 28 féle hajlított képernyős SUHD TV alkotja a kínálatot,48-tól a 105 colos kivitelig.
 
Hogy a vásárlók még többet hozhassanak ki az UHD tartalmakból, a Samsung bemutatja az UHD Blu-ray lemezformátumot támogató új Ultra HD Blu-ray Player-t. A készülék a sztenderd Blu-ray-hez képest négyszer akkora felbontást ad, hatvannégyszer annyi színt tud megjeleníteni, és képes bármely lemez tartalmának UHD felbontásnak megfelelő felskálázására is. Emellett az eszközön elérhetőek a 4K streaming szolgáltatások, keskeny, ívelt kialakítása pedig tökéletesen illik a gyártó szintén ívelt SUHD TV-ihez is.

Samsung AddWash – Az okos, hálózatba kapcsolt mosógép

A Samsung WW8500 AddWash a világon az első olyan mosógép, amely lehetővé teszi, hogy a mosáshoz utólag, a mosási program bármely fázisában hozzáadhassunk újabb ruhadarabokat. A pillanatgomb megnyomással egyszerűen megállítható a dob forgása és lehetőségünk van újabb ruhák behelyezésére az innovatív ’Add Door’-nak köszönhetően - így nem jelenthet többé problémát, ha egy pulóver vagy egy farmer kimaradt a mosásból. A berendezés külön gondoskodik a kényes, csak kézzel mosható anyagokról is, hiszen közvetlenül az öblítési fázis előtt tehetjük be a különleges gondoskodást igénylő textíliákat.

Az AddWash egy okos, hálózatba kapcsolt mosógép, amely kompatibilis mind az Android mind pedig az iOS alapú eszközökkel, így távolról is felügyelhető és működtethető, valamint értesítést is kaphatunk a működéséről az okostelefonunkra. Az igazán gyors, ugyanakkor kitűnő mosási eredményről a mosógép SuperSpeed programja gondoskodik, amely egy átlagos ruhaadagot kevesebb, mint egy óra alatt varázsol tisztává. A SuperSpray opció vízsugárral öblíti ki még hatékonyabban a mosószert, a továbbfejlesztett ecobubble™ funkció pedig sűrűbb habot hoz létre, amely 40-szer gyorsabban hatol a szövetek szálai közé, mint a megszokott víz-szappan keverék, ezáltal akár hideg vízzel is kivételes mosási eredményt biztosít.

Együttműködés a BMW-vel és a Volkswagennel

A Samsung a formálódó IoT környezet fontos részeként tekint az autókra, ezért több vezető autógyárral működik együtt az autóipari innovációk terén.

Ennek az együttműködésnek a részeként a Samsung SmartThings hamarosan integrálódhat a BMW autóiba, így egyenesen a műszerfalunkra kaphatunk értesítéseket a SmartHub-ról, illetve ellenőrizhetjük az autó műszaki állapotát, sőt távolról nyithatjuk-zárhatjuk is azt a SmartThings applikáció segítségével.

A Samsung a Volkswagennel létrejött együttműködés részleteit is bejelentette. Ennek része a Car Mode for Galaxy alkalmazás, amely még jobb autózási élményt ígér az olyan megoldásokkal, mint az iparágban vezető MirrorLinkTM sztenderd. A S-Voice révén érintéssel illetve hangvezérléssel irányítható Car Mode for Galaxy lehetővé teszi, hogy könnyen és biztonságosan fogadhassuk hívásainkat, hallgathassuk a kiválasztott lejátszási listáinkat. Könnyebbé válik vele a navigáció használata is, és hangosan felolvastathatók a bejövő szöveges üzenetek. A Car Mode for Galaxy alkalmazás előnyeit a mirroring funkcióval nem rendelkező gépkocsik tulajdonosai is élvezhetik.

A Volkswagennel létrejött együttműködés magában foglalja Volkswagen Car-Net e-Remote applikációt is, amellyel az új Samsung Gear S2 okosórák kapcsolódhatnak a Volkswagen gépkocsik többféle típusához. Akár a leparkolt autó megtalálásáról, akár a légkondicionálás bekapcsolásáról, vagy az elektromos jármű akkumulátor-töltöttségének ellenőrzéséről van szó, a Samsung és a Volkswagen az autók és a viselhető eszközök összekapcsolódásának új szintjét valósítja meg.

 

Azok a látogatók, akik bepillantást szeretnének nyerni az IoT-ben rejlő határtalan lehetőségekbe, megtehetik a Samsung standjánál amely a berlini vásár területén, a City Cube-ban található, és a híres építész, Feruccio Laviani tervei alapján épült meg.
 

Kulcsszavak: IFA trend IoT Samsung

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09