Ezek a világ legtöbbet játszott PC-s játékai

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 5. 09:43

Több mint félmilliárdan játszanak videó- és számítógépes játékokat, s hetente hárommilliárd órányi időt töltenek velünk. Bemutatjuk a győzteseket.

A Statista közlése alapján idén nyáron az abszolút listát a League of Legends vezette, a második helyen a Counter Strike, s harmadik lett a talán még a nem játszók körében is ismert game, a World of Warcraft.

A világ legtöbbet játszott játékai a Raptr kimutatásai szerint:

 



A számítógépes és a konzolos játékokat az online platform egyesítette, melyben a Raptr és a Steam növelte tovább a gamerek élvezetét, mivel lehetővé tették a menet közbeni élő beszélgetéseket és az eredmények nyomon követését. Felmérések szerint az Egyesült Államokban a tinédzserek több mint fele jelen idejű beszélgetéseket folytat, azaz szöveges üzeneteket vált a többi játékossal az online játszmák alatt.

Két vezető számítógépes cég, az Activision Blizzard és az Electronic Arts tartja markában az EU-ban és az Egyesült Államokban a játékpiac 19,5 és 18,4 százalékát.

 



2013-ban még az olyan stratégiai játékok voltak a legkelendőbbek, mint a Starcraft és a Civilization, mára viszont az akciójátékok vették át a vezetést.

Forrás: hirado.hu

Kulcsszavak: játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50