Elindult a Ki Mit Tube középdöntője

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 10. 10:22

Lezárult Magyarország legnagyobb online videó-versenyének első fordulója. A versenyre idén 373, a versenyszabályzatnak megfelelő produkció érkezett, a zsűritagok 102 db kritika videójával együtt ezeket összesen 8,5 milliószor tekintették meg a netezők és 110 000 szavazatot adtak rájuk. A Ki Mit Tube középdöntőjére a 99 legnagyobb sikert elért produkció alkotója nevezhet újabb videókkal. Az első fordulóban Bánki Beni végzett az élen slam-jével, MC Kitti rap-paródiája és a The BMG a capella produkciója előtt.

A Ki Mit Tube augusztus 18-án indult és tegnap éjfélkor zárult első fordulójára összesen 373-an neveztek a versenyszabályzatnak megfelelő produkcióval. Az országos ismertségért és számos értékes nyereményért kamerát ragadó versenyzők elsősorban zenei produkciókkal pályáztak (229 videó), de a Ki Mit Tube másik két kategóriájában is sok tehetség mutatkozott be (vblog: 57, minden más: 87 videó).

Az első fordulóban a legtöbb szavazattal Bánki Beni büszkélkedhet, egyenlőséget hirdető slamjére 4 352-en szavaztak. A legnagyobb nézettséget és a második legtöbb szavazatot pedig MC Kitti érte el, 159 197 videó-megtekintést hozó, a napjainkban ezerszámra születű nehéz sorsú raperek világát parodizáló videójával. Szavazatok tekintetében a képzeletbeli bronzérmet a The BMG társulat szerezte meg, ők David Guetta és az Ocho Macho egy-egy slágerét gyúrták össze egy a capella produkcióba.

 



A verseny kedden indult középdöntőjében az első fordulóban 99 legtöbb szavazatot kapott produkció készítője szállhat versenybe újabb két videó feltöltésével. Az első videó esetében a Ki Mit Tube szervezői szabad kezet adnak a versenyzőknek, a feladat „mindössze” egy olyan produkció készítése – messzemenőkig figyelembe véve az első forduló tapasztalatait és nézői visszajelzéseit –, amivel felül tudják múlni nézettségben az első fordulóra nevezett videójukat. A második videóban a versenyzőknek vagy betekintést kell adniuk a videó-készítés kulisszái mögé, vagy – egy kampány-videó formájában –, mindent be kell vetniük a rájuk érkező szavazatok maximalizálásáért. A második videó esetében, a két feladatot ízlésük szerint akár kombinálhatják is a versenyzők.

„Az eddig csatornájával 37 ezres YouTube tábort felsorakoztató Ki Mit Tube az utóbbi hetek egyik legsikeresebb szórakoztatóipari produkciója Magyarországon. A versenyzők és a zsűritagok videóit naponta több mint 300 000-en tekintik meg, azaz már a verseny derekán kijelenthetjük, hogy a Ki Mit Tube valóban beváltja a hozzá fűzött reményeket: pusztán a tehetségével és a rendelkezésére álló mobil eszközök és infrastruktúra használatával bárki országos ismertségre tehet szert” – mondta el Baráth Péter, a Vodafone márkamenedzsere.


A középdöntő kategóriánként – zene, vblog illetve minden más –, 9-9 legtöbb szavazatot szerző produkciója szeptember 15-én kerül a Ki Mit Tube zsűrije elé. A zsűri, melynek tagjai a Fish! Kovács Krisztiánja, Pixa, Saiid (Zenészek), Kiss Ádám, Mondik Noémi, Puzsér Róbert, Tamás Bence Gáspár (Kritikusok), Dancsó Péter, László Viki, Szirmai Gergely és Unfield (YouTube-erek), kategóriánként 3-3 versenyzőt juttatnak a döntőbe: a legjobbak feladata itt egy újabb produkció elkészítése lesz.


A döntős produkciójára legtöbb szavazatot szerző versenyző, azaz a Ki Mit Tube győztese szeptember 20-án a következő nyereményekben részesül:
 

  •     egy 1 millió forint értékű médiatámogatás, egy 1 éves egyedi mobilinternet előfizetés, illetve egy hordozható WiFi hotspot a Vodafone-tól,
  •     egy utazás a Google New York-i Space Studio-jába és egy promóciós videó elkészítésének támogatása a Google Magyarország felajánlásában,
  •     egy SEAT Ibiza személygépkocsi használati joga egy évre a Porsche Hungaria részéről, illetve
  •     egy Android 3D Smart LED TV és egy HDR-PJ410 videokamera a Media Markt jóvoltából. 
     
Kulcsszavak: verseny videó Ki Mit Tube

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50