A Fortinet és az NTT Com Security stratégiai együttműködésre lépett

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 15. 12:22

A világszerte ismert adatvédelmi és kockázatkezelési cég, az NTT Com Security, és a nagyteljesítményű hálózatbiztonsági megoldások terén piacvezető Fortinet partnerségi megállapodást kötöttek, hogy szakértő biztonsági tanácsokkal és vezető megoldásokkal lássák el ügyfeleiket világszerte. Az összefogás célja továbbá, hogy világszerte biztonságos megoldást nyújtsanak felhő szolgáltatásokhoz, hálózati kockázat menedzsmenthez, valamint  SIEM, SDN és virtuális megoldások témakörökben.

Az új, teljes körű biztonsági együttműködés egy újabb lépés a két cég közötti hosszú távú üzleti és technológiai kapcsolat kiépítésében. A Fortinet és az NTT Com Security ezentúl számos új technológia bevezetésén fog együtt dolgozni. Ilyen például a speciális támogató, konzultációs tanácsadás és a Fortinet piacvezető technológiájára épülő megoldások szállítása az NTT Com Security WideAngle márkaneve alatt. Ebbe tartoznak a felhő alapú rendszerek biztonsága, a tűzfal és hálózati kockázatkezelés, a SIEM rendszerek integrációja, az SDN (software defined networking) és a virtuális megoldások. Az együttműködésnek köszönhetően az NTT Com Security a Fortinet tapasztalt szakembereinek tudására támaszkodva képes kiterjeszteni szolgáltatásait incidens menedzsmentre, üzemeltetési kockázat csökkentésére, valamint összetett architektúrák tervezését és kivitelezését is képes támogatni.

Simon Church, az NTT Com Security vezérigazgatója elmondta: „Mindkét cég világszinten is szakértőnek számít a saját területén. Az NTT Com Security és a Fortinet közös célja, hogy tanácsokkal, és világszínvonalú biztonsági megoldásokkal lássa el azokat a cégeket, akik nehezen küzdenek meg az egyre összetettebb kockázati tényezőkkel. Az NTT Com Security biztonság területén szerzett szakértelme és a Fortinet ezen a téren egyedülálló minőséget képviselő megoldásai együttesen nagyon erős kombinációt alkotnak.”

 

„Az a célunk, hogy leegyszerűsítsük és biztonságossá tegyük az IT infrastruktúrákat, mivel a vállalkozások egyre nagyobb számban fordulnak a felhő alapú rendszerek és a virtuális megoldások felé.” – mondta el Ken Xie, a Fortinet vezérigazgatója. „Az együttműködésnek köszönhetően tovább terjeszthetjük a nagy hozzáadott értéket bíró biztonsági szolgáltatásainkat és megoldásainkat azoknak a cégeknek, akik szeretnék megvédeni a következő generációs hálózatukat és adatközpontjaikat a támadásoktól.”

A teljes körű biztonsági együttműködés tovább erősíti a már meglévő kapcsolatot az NTT Com Security és a Fortinet között, aminek folyományaként a Fortinet biztonsági platformja az NTT Communication Felhő Alapú Biztonsági Rendszerének részeként működik majd.




 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05