A Fujitsu frissíti vállalati mobil és asztaligép-portfólióját

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 30. 12:31

Vállalati mobil és asztaligép-portfóliójának ma bemutatott új és frissített modelljeivel a Fujitsu bizonyítja, hogy az igazán jó dolgok kis csomagban érkeznek.

A FUJITSU ESPRIMO asztaligép-családjának tagjai fejlett, kis fogyasztású aktív üzemmóddal rendelkeznek. Ez az energiamegtakarítás mellett azt is lehetővé teszi, hogy a vállalatok költséghatékonyabb egységes kommunikációs és együttműködési eszközökkel váltsák ki a hagyományos asztali telefont. Így a hívások és az üzenetek többé soha nem vesznek el azért, mert ‘a számítógép ki volt kapcsolva’. A Fujitsu innovatív kis fogyasztású üzemmódja az okostelefonokhoz hasonló módon kapcsolja készenléti üzemmódba az új asztali PC-ket. A PC így folyamatosan hálózatra csatlakoztatott állapotban marad, és folyamatosan fogadja az üzeneteket és értesít a beérkező hívásokról.

ESPRIMO Mini PC-k: teljesítmény, rugalmasság és magas szintű biztonság


Az ESPRIMO Q legújabb generációjával a Fujitsu továbbra is élen jár a munkahelyi technológia helyigényének csökkentésében. Így PC-i szinte bármilyen munkakörnyezetbe harmonikusan beilleszthetők. 2006-ban a Fujitsu a PC-gyártók közül elsőként kezdte meg a Mini PC-k értékesítését, amelyekből most már a nyolcadik generációval lép piacra.

A nyitott terű környezetekben, pl. a kiskereskedelemben, a lakossági bankok információs pultjainál és a nyitott terű irodákban gyakran kihívást jelent a PC-hozzáférés korlátozása a jogosultsággal rendelkező felhasználókra. Erre a nehézségre reagálva a Fujitsu beágyazott tenyérvéna-érzékelővel szállítja legújabb generációs ESPRIMO Q956 PC-jét. Jelenleg ez a kereskedelmi forgalomban elérhető legbiztonságosabb biometrikus hitelesítési módszer.

A Fujitsu PC-kínálatának másik új tagja, az ESPRIMO D kompakt, 10 literes PC, amely sokféle irodai alkalmazáshoz ideális, és a megszűnő ESPRIMO C és E sorozatú modelleket váltja ki. 94% hatásfokú tápegységekkel dolgozik, az energiaköltségeket pedig akár 40 százalékkal is csökkentheti1.

LIFEBOOK: új etalon a vállalati működés folyamatossága és stabilitása terén

Az egyedi, mégis maximálisan együttműködő mobileszközök kialakítását szem előtt tartva a Fujitsu középkategóriás (Advanced Line) LIFEBOOK noteszgép-modelljeit is frissítette. A vállalatok bizonyára nagyra értékelik majd a LIFEBOOK E sorozat könnyű felügyeletét és egyszerűsített tömeges telepítését – ami a termékcsalád egészében közös alaplapnak, BIOS-nak, meghajtóprogramoknak és bitképnek köszönhető. Ez kompatibilitást és költségmegtakarítást biztosít, hiszen a vállalatnak kevesebb mesterlemezt kell készítenie a szervezeten belül használt operációs rendszerekhez. Az osztott és együttműködő irodai környezetek (a munkatársak közötti iroda- és erőforrás-megosztás) terjedésével az egységes kiegészítők, pl. portreplikátorok használata is előnyös, egyszerűsíti a környezetet és csökkenti a teljes élettartamra vetített összköltséget (TCO-t).

A FUJITSU LIFEBOOK E7 noteszgép-sorozatot három prémium modell (13,3”, 14,0”, 15,6”) alkotja. Mindhárom rendszer hatodik generációs Generation Intel Core processzorral és DDR4 memóriával dolgozik. Hatcellás (77Wh) elsődleges akkumulátoruk 14 óra maximális akkumulátor-üzemidőt nyújt, ami opcionális második akkuval kiegészítve 19 órára növelhető. Tetszetős, ugyanakkor masszív anyagaik (pl. az alumínium és a magnézium) a maximális tartósság és a vonzó formaterv tökéletes kombinációját biztosítják.

A FUJITSU LIFEBOOK E5 noteszgép-sorozat mindkét modellje (14,0”, 15,6”) a legújabb generációs Intel® Core processzorcsaláddal, DDR4 memóriával és 6 cellás opcionális (72Wh) akkumulátorral dolgozik.

A termékcsalád-koncepciót további bővíti a FUJITSU LIFEBOOK modellek modulhelyébe illeszthető elemek egyedülállóan széles választéka. A cserélhető komponensek között második akkumulátor, Blu-ray meghajtó (csak az E7 modellnél), második merevlemez, DVD Super Multi meghajtó, vagy egyszerű súlycsökkentő tálca szerepel. A termékcsalád portreplikátora az új modellekkel, a korábbi LIFEBOOK E7 és LIFEBOOK E5 generációkkal, a LIFEBOOK U745 Ultrabook és a LIFEBOOK T725 2 in 1 eszközökkel, valamint a CELSIUS H730 mobil munkaállomással is együttműködik

Kulcsszavak: notebook PC Fujitsu Siemens

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05