Csalók detektálása felhőből

Konferencia a 2016-os IT-trendekről és Microsoft termékújdonságokról

forrás: Prím Online, 2015. október 13. 15:39

Csalókat detektáló felhőalapú szolgáltatás, munkahelyi kapcsolatok szövevényét felfejtő adattár, hálózatba szervezett „dolgok” életre keltése – mindez csak ízelítő azon újdonságok sorából, melyekkel október 20-án lehet találkozni az 1 napos NetAcademia IT Forum 2015 konferencián.

Minden korábbi verzióhoz képest gyorsabb ütemben terjed a Windows 10 Magyarországon, a penetráció már 6 százalék feletti. Ez, illetve a Microsoft idei és jövő évi termékújdonságai szolgáltak apropóként az 1 napos, 4 szekcióban zajló NetAcademia IT Forum 2015 megrendezéséhez. „Fejlesztők és üzemeltetők számára egyaránt tartalmaz újdonságokat a rendezvény. A big data, »dolgok internete«, Windows 10, Office 365 fejlesztői lehetőségektől kezdve a szerverüzemeltetési megoldásokon át minden témát érintünk, ami szembe jöhet az elkövetkezendő 1 évben” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője.

 


A Windows 10 gyors terjedése a fejlesztők számára végre elhozza azt, ami eddig jelentős pluszmunkát jelentett. Az új Visual Studio 2015-tel készített alkalmazások ugyanis egyaránt képesek újrafordítás nélkül futni asztali számítógépen, mobilon, Xbox játékkonzolon és tulajdonképpen bármin, amin Windows 10 rendszer fut. Ez pedig már a dolgok internete (Internet of Things) koncepciót is kézzelfoghatóvá teszi, vagyis bármilyen eszköz életre keltését és hálózatba kapcsolását. 


Számolnak a felhővel


A világon eladott szerverek darabszáma és értéke folyamatosan nő, elsősorban a felhős telepítéseknek köszönhetően. Az IDC adatai szerint a publikus felhőszolgáltatások piaca 2014-ben már több mint 56 milliárd dollár volt, 2018-ra pedig várhatóan 127 milliárd dollár fölé nő. Ezzel a felhőszolgáltatások az IT-piac egyik legnagyobb növekedést elérő szegmensének számítanak jelenleg. Ehhez kapcsolódó termékújdonság az SQL Server 2016, melynek hibrid felhős és R integrált analitikai eszközeit a konferencián is bemutatják. E szekcióban lesz hallható az az előadás is, mely az Azure Machine Learning gépi tanulással támogatott üzleti problémamegoldó képességeit ismerteti. A konferencián a hallgatóság arra lát majd működő példát, hogy miképpen lehet csalókat detektálni hálózati módszertan felhasználásával, felhőalapú számítási kapacitásra alapozva.


Ide kapcsolódó hír, hogy a Microsoft a fejlesztők rendelkezésére bocsátja a munkahelyi kapcsolatok – így például a tartalmak és dolgozók közötti interakciók – szövevényét felfejtő Office Graph API-t, mely igazi aranybánya lehet az új típusú vállalati alkalmazások fejlesztéséhez, s melyről szintén szó esik majd az október 20-ai konferencián.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05