Jövőre megszűnhetnek a roaming díjak

forrás: Prím Online, 2015. október 14. 10:16

Komoly esély van rá, hogy a sokakat foglalkoztató roaming díjak kérdése belátható időn belül megoldódik, pontosabban megszűnik. A szolgáltatók csak alaposan alátámasztott adatokkal tiltakozhatnak.

Aranyosné dr. Börcs Janka, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság főigazgatója, a HTE MediaNet 2015 konferencián a roamingdíjakat érintő uniós rendelettervezetekről beszélt. A jövő szabályozási kihívásainak kapcsán elmondta, bár a viták még korántsem értek véget, a mostani rendelettervezet eredményeket hozhat. Eszerint 2016 áprilisára csökkennek majd a roaming díjak, június közepére pedig teljesen megszűnnek. A szolgáltatók ez ellen csak akkor tiltakozhatnak, ha olyan konkrét számadatokkal tudják alátámasztani gazdasági veszteségüket, amelyek a felügyelő hatóságok számára is elfogadhatók.

 



A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület szakmai rendezvényén az NMHH főigazgatója kitért a hálózatsemlegességi rendelet aktuális állapotára, valamint szót ejtett a lekérhető audiovizuális médiatartalmak szabályozásának kérdéseiről is.

A lekérhető tartalmak technológiájának és térhódításának témaköre egyébként is az egyik aktuális téma. AZ OTT-ről, lineáris és nem lineáris tartalomfogyasztásról szóló értekezések technológiai, szolgáltatói és szabályozási szempontok szerinti vizsgálatát követően a rendezvény szakembereinek konklúziója egyelőre az, hogy bár a Video On Demand lassan Magyarországon is megkerülhetetlenné válik, rövidtávon nem lesz képes leigázni a hagyományos tévézést.

Annak ellenére, hogy az otthoni tévézésnek már korán sincs akkora tradíciója, mint néhány évtizeddel ezelőtt, az emberek többsége még mindig szívesen fektet be egy-egy korszerű készülékbe. Napjainkban éppen a 4K technológia térhódítása zajlik. A szakértők egyöntetű véleménye szerint a 4K jelenleg a mozikba hoz jelentős változást, ezért az otthoni készülékeket még néhány évig nem érdemes lecserélni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05