Megérkezett a HTC One család új tagja, a HTC One A9

forrás: Prím Online, 2015. október 21. 14:20

A HTC bemutatta a One család új tagját, a HTC One A9-et. A mobil különleges készülékházzal és a Google legfrissebb Android rendszerével, az Android 6.0 Marshmallow-val érkezik.

Új HTC mobil érkezett. A sokat emlegetett HTC One A9 a legújabb Android rendszerrel a fedélzetén fut majd. A 6.0 Marshmallow rendszerhez pedig a HTC Sense kezelőfelület is társul. 

Dizájn

A HTC One A9 újragondolt kialakítása, lekerekített élei, érdes felületű bekapcsológombja és vékony, fém kerete hozzájárul ahhoz, hogy kézben tartva természetes legyen a fogása. A kéttónusú készülékház szürke (Carbon Gray), ezüst (Opal Silver), arany (Topaz Gold) és sötétlila (Deep Garnet) színekben érhető el. A hajszálvékony szálcsiszolt felület egy 5 hüvelykes, 2,5D Corning Gorilla Glass 4 Full HD AMOLED kijelzőt foglal magában, éles kontúrokkal és élénk színekkel, még közvetlen napfényben is.

 

Fotózás

A HTC One A9 elő- és hátlapi kamerája számos egyszerű, mégis különleges szerkesztési funkcióval egészül ki. 13 megapixeles hátlapi kamerája optikai képstabilizátorral (OIS) rendelkezik, ami csökkenti a kéz mozgásából eredő elmosódást. Az előlapi kamera az UltraPixel technológiának köszönhetően 300%-kal több fényt képes elnyelni, mint a hagyományos okostelefon-kamerák.

A választható Pro módnak köszönhetően úgy is professzionális szintű fotókat készíthetünk, hogy nem vagyunk hivatásos fotósok, fotóinkat pedig RAW-ban is lementhetjük, ez további lehetőséget biztosít az utómunkára. Ha ennél egyszerűbben szeretnénk szerkeszteni, akkor a Photo Editor egy érintéses eszközei állnak rendelkezésünkre, automatikusan felerősítve a színeket, élesítve a kontúrokat.

A Hyperlapse funkció segítségével 12-szeres sebességre gyorsíthatjuk a felvételünket, vagy használhatjuk a lassított felvételt, kiemelve a legfontosabb pillanatokat. A HTC Zoe pedig automatikusan összefűzi a legjobb képeket és videókat.

Hangzás

A fejhallgatóba integrált HTC BoomSound Dolby Audio surround technológiával, kiváló hangzást biztosít, olyan élményt nyújt, mintha élőben hallgatnánk az adott együttest. A beépített DAC (digital audio converter) 24 bites, 192 KHz minőséget garantál – ez jobb, mint a CD által nyújtott minőség. A fejhallgató erősítője pedig a megszokottnál erőteljesebb hangzást biztosít. A külön kapható HTC Pro Studio fejhallgató egyszerre zárja ki a zavaró hangokat, és biztosít magával ragadó hangzást.

Android 6.0 Marshmallow

A HTC One A9 az első, nem Nexus okostelefon, ami Android 6.0 Marshmallow mobil operációs rendszerrel érkezik, egyesítve a Google újdonságait a HTC Sense egyszerű kezelhetőségével. Az Android Pay több irányból is érzékelő ujjlenyomat-szkenneren keresztül biztonságos és egyszerű fizetést tesz lehetővé. A Google Now on Tap funkciója segítségével pedig rákereshetünk egy szövegben szereplő mozifilmre, meghallgathatjuk a zenét, amit egy blogbejegyzésben olvastunk, vagy asztalt foglalhatunk egy emailben említett étterembe, mindezt a Home gomb megérintésével.

Ezeket a funkciókat úgy alakították ki, hogy közben az akkumulátor élettartamát ne rövidítsék le jelentősen. A nagy erőforrás-igényű alkalmazások Alvó módban automatikusan kikapcsolnak, ennek megfelelően, amikor éjszaka tölt a telefon, az App Standby figyeli a háttérben futó alkalmazásokat és ha nincsenek használatban, lekapcsolja azokat. Emellett a telefon új processzora, az AMOLED kijelző és a külön választható HTC Rapid Charger 2.0 (ami akár 75%-kal gyorsabb töltést biztosít) mind azt a célt szolgálja, hogy a készülék működési ideje maximális legyenEz azt jelenti, hogy egy feltöltéssel akár 12 órányi HD videót is le lehet játszani. 

Az HTC One A9 megbízható teljesítményéért az új Qualcomm Snapdragon 617 nyolcmagos, 64 bites processzor felel, integrált X8 LTE modemmel, így a gyors működés, a sebes adatátvitel és a jobb üzemidő együtt garantált. A készülék 16 és 32GB-os tárhellyel is elérhető, emellett akár 2TB-os SD kártyával is bővíthető.

A készülék védelméről a retró stílusú HTC Dot View II tok gondoskodik. A kinyitható tok több színben is elérhető, és zárt állapotban is megjeleníti az értesítéseket, az időjárás-előrejelzést, a hívó fél nevét és még ennél is többet. Egyszerű ujjmozdulatokkal aktiválhatunk olyan funkciókat, mint a zenelejátszó, a zseblámpa, a rádió és a hangrögzítés. A tok külön kapható.

A HTC One A9 és kiegészítői 2015. novemberétől lesznek elérhetők Magyarországon.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05