Új befeketetőhöz került a Mall.hu

forrás: Prím Online, 2015. október 30. 12:23

A Rockaway Capital nemzetközi tőkebefektetési vállalat bejelentette, hogy megállapodást kötött  a MALL és Mimovrste márkákat tömörítő Netretail Holding B.V. 100%-os megvásárlásáról. A tranzakcióval a Mall.hu, a magyarországi e-kereskedelem második legnagyobb szereplője új tulajdonoshoz került.

A San Franciscoban, Prágában és Sao Paoloban székhellyel rendelkező  Rockaway Capital bejelentette, hogy megállapodást kötött  Közép-Európa vezető online kereskedelmi vállalkozásának, a cseh, szlovák, magyar, lengyel, illetve szlovén piacokon egyaránt aktív Netretail Holding B.V.-nek a megvásárlásáról. A Heureka, a cseh és szlovák piac legnagyobb árösszehasonlító oldalának megvásárlása szintén a megállapodás része. A több mint 200 millió EUR értékű üzlet a cseh üzleti szférában jól ismert Daniel Křetínský és Patrik Tkáč magánbefektetők, és a PPF Finanszírozó Csoport által formált Rockaway Capital társaság vezetésével jött létre.

 

A bejelentéssel a Rockaway Capital e-kereskedelmi vállalkozásaiból származó bevételei a várakozások szerint középtávon az 1 milliárd eurós árbevételt is túlléphetik, amivel a vállalat a közép- és kelet-európai régió vezető e-kereskedelmi szereplőjévé válhat. A vállalat érdekeltségében jelenleg food és non-food termékkategóriára specializálódott online boltok, átfogó termékkínálattal rendelkező kisebb webáruházak, árösszehasonlító oldalak és Közép- és Kelet-Európa szerte operáló házhozszállítási hálózatok találhatók.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09