Két új játékhoz optimalizált ASUS ROG monitor

forrás: Prím Online, 2015. november 6. 15:23

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) bejelentette a játékhoz optimalizált Swift PG279Q és Swift PG27AQ képernyőket, amelyek 27 hüvelykes IPS panellel készülnek a 178 fokos betekintési szög és az élénk, ragyogó színek megjelenítése érdekében. A ROG Swift PG279Q felbontása 2K/WQHD (2560 x 1440 pixel), a ROG Swift PG27AQ pedig az egészen elképesztő 4K/UHD (3840 x 2160 pixeles) felbontással kényeztet. Mindkét monitorban megtalálható a képernyő szakadozását, a képek akadását és a bemenet csúszásait kiküszöbölő NVIDIA G-SYNC technológia. A ROG Swift PG279Q a világ első olyan képernyője, amely a játékon belüli villámgyors vizuális élményt 165 Hz-es képfrissítési sebességgel tudja támogatni. Mindkét monitor az Ultra-Low Blue Light, illetve a Flicker-Free technológiával védi a felhasználók szemét a maratoni játékmenetek során. A játékarénában emellett további előnyt jelentenek az olyan csak az ASUS termékeiben megtalálható szolgáltatások, mint a GamePlus és a GameVisual.

Életszerű látvány


A ROG Swift PG család tagjai a játékhoz készült monitorok új generációját képviselik, amelyek arra készültek, hogy különleges részletességgel szolgálják a használójukat. A ROG Swift PG279Q 2K/WQHD (2560 x 1440 pixeles) felbontású panellel készül, ezáltal nem csak több részletet tud megjeleníteni, de 77%-kal nagyobb képernyőterületet kínál, mint a szokásos Full HD képernyők. A teljes sRGB színteret lefedi.


A ROG Swift PG27AQ 1,07 millió színt tud megjeleníteni (10 biten), és a teljes sRGB színteret lefedi. Éles 4K/UHD (3840 x 2160) felbontású képeket és tisztán olvasható szövegeket mutat. 163 ppi-s pixelsűrűségével páratlan részletességet nyújt. A Full HD-hez képest négyszer akkora munkaterületet tud képernyőn megjeleníteni, és a játékban is tiszta és éles vizuális élményt nyújt.

 

ASUS Swift PG27AQ


Mindkét képernyőre jellemző, hogy az IPS technológiának köszönhetően a gyönyörű színek is hozzájárulnak a fantasztikus látványhoz. A széles, 178°-os láthatósági szög miatt még extrém szögekből nézve is csak minimális a színelcsúszás.

Különlegesen sima és zökkenőmentes játék


A ROG Swift termékek úgy készültek, hogy az elképzelhető leggyorsabb és legsimább játékélményt nyújtsák. A ROG Swift PG279Q a világ első olyan képernyője, amely 165 Hz-es képfrissítési sebességgel képes minimalizálni az akadozást és az elmosódó mozgást, hogy a használója könnyedén győzedelmeskedhessen az FPS-játékokban, a versenyes, valós idejű stratégiai és sportviadalokban is. A Turbo gomb megnyomásával azonnal váltani lehet a 60, 120 és 144 Hz-es képfrissítés között. A ROG Swift PG279Q 165 Hz-es sebessége egy NVIDIA GeForce GTX 960 vagy ennél fejlettebb grafikus processzorú grafikus kártyával használható ki igazán.


A ROG Swift PG279Q és a Swift PG27AQ is az NVIDIA G-SYNC képernyőtechnológiát használja a sima és akadálytalan játék biztosításához. Ez hozzászinkronizálja a képernyő képfrissítési sebességét a PC NVIDIA GeForce GTX grafikus processzorához, kiküszöbölve ezzel a szakadozást, a képernyő késéseit és a bemeneti csúszást.

 

ASUS Swift PG279Q


Játékos-központú funkciók


A ROG Swift termékekben az ASUS exkluzív GamePlus gyorsbillentyűje is megtalálható, amellyel célkereszt, és időmérő jeleníthető meg egy külön rétegen, és a képfrissítési frekvencia (FPS, frames per second) is kiíratható. A célkereszt rétegen négyféle céljelölés közül választhatunk, hogy mindenki megtalálhassa az éppen játszott játékhoz legjobban illeszkedő alakot. Az eltelt játékidőt mutató időmérő pontos helyét a képernyő baloldalán a felhasználók jelölhetik ki; az FPS-mutató pedig visszajelzést ad arról, mennyire fut simán a játék.


A csak az ASUS eszközökben megtalálható GameVisual technológia hat előre beállított képernyőmódot (Scenery, Racing, Cinema, RTS/RPG, FPS, sRGB) kínál a különféle játéktípusokhoz alkalmazkodva. Ez a különleges funkció is könnyen elérhető egy gyorsbillentyűvel vagy a képernyőmenüből (OSD-menü).

Változatos csatlakoztatási lehetőségek


A ROG PG279Q és a ROG PG27AQ is igen sokféle kapcsolódási lehetőséggel rendelkezik, amelyek között DisplayPort 1.2 és HDMI is van. Két USB 3.0 - az USB 2.0-nál akár 10-szer gyorsabb - csatlakozója kényelmesen használható elosztóként is, ráadásul mobileszközök gyorstöltésére is alkalmas.


Mindkét monitorban két 2 wattos hangszóró és egy 3,5 mm-es fülhallgató-csatlakozó gondoskodik a magával ragadó játékhangokról. A kábelrendező a vezetékek elrejtésével segít a játékterület rendben tartásában.

 

ASUS Swift PG279Q


A maratoni játékmenetekhez és többképernyős környezetekhez tervezve


A ROG Swift PG termékek úgy készültek, hogy a hosszú játékmenetek során is jól használhatók legyenek. Az ASUS Ultra-Low Blue Light technológia akár 70%-kal csökkenti a kibocsátott kék fény mennyiségét; négy különféle kékfény-szűrő beállítása könnyedén elérhető az új képernyőmenüből (OSD) az öt irányú joystickkel. A Flicker-Free technológia pedig a képernyő villódzását mérsékli, így kényelmesebb a játék.


Mindkét monitort szigorú teljesítményteszteknek vetették alá, és ezek eredményeként a nemzetközi technikai, biztonsági és tanúsítási szolgáltatásokra szakosodott TÜV Rheinland laboratórium tanúsítja, hogy villogásmentesek és a kibocsátott kék fény szintje is alacsony.


A ROG Swift PG képernyők ergonomikus tervezésűek, dönthetők, befordíthatók és elforgathatók, ráadásul a magasságuk is állítható, úgyhogy minden játékos megtalálhatja a neki legkényelmesebb nézési pozíciót. A szuperkeskeny, mindössze 6 mm-es perem miatt ideális választás a többképernyős elrendezéshez, és a VESA fali szerelvényekhez is illik.   
 

Árak


A két új 27”-es ROG monitor már elérhető hazánkban. A ROG Swift PG279Q ajánlott bruttó végfelhasználói ára 279 000 Ft, míg a 4K-kijelzős ROG Swift PG27AQ 283 900 Ft-os ajánlott bruttó végfelhasználói áron található meg a boltok polcain.
 

Kulcsszavak: játék monitor ASUS

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05