November 6: többszáz webáruház akciózik az Internetes Vásárlás Napján

forrás: Prím Online, 2015. november 6. 08:45

Immár ötödik éve rendezik meg Magyarországon az Internetes Vásárlás Napját, amikor egyetlen napon több mint négyszáz webshop kínálja akcióit. A webáruházak számára a csatlakozás ingyenes, az egyetlen feltétel, hogy egyedi, csak erre a napra kialakított kedvezményt nyújtsanak november első péntekjén a vásárlóknak.

Az időzítés nem véletlen: a karácsonyi roham még nem indult el, de a tudatos vásárlók már előre gondolkodhatnak abban, hogy november 6-án időben, kényelmesen és az árakat összehasonlítgatva a lehető legolcsóbban vásárolják meg szeretteiknek az ajándékokat. De aki nem tervez ennyire előre, az is könnyen beleszédülhet az akciókavalkádba, amiből kicsíphet magának rég keresett vagy éppen most felbukkanó akciós termékeket játéktól könyvig, ruhától borig, műszaki cikkektől utazásig, illatszertől sporteszközig, gyerekholmitól bútorig.

 



Ráadásul az internetes vásárlás nemcsak egyszerű, hanem az egyik legbiztonságosabb vásárlási forma. A 14 napos elállási időn belül bármilyen termék indoklás nélkül visszaküldhető az eladónak, aki az interneten tökéletesen beazonosítható, ellenőrizhető. Törvényi előírás szerint ugyanis a webshopot üzemeltető vállalkozás köteles feltüntetni a nevét, székhelyét, adószámát, cégjegyzékszámát és elérhetőségeit, különös tekintettel legalább egy olyan e-mail címre, melyet kifejezetten a vásárlók, ügyfelek számára, kapcsolattartás céljából biztosít. Bankkártyás fizetés esetén pedig bármilyen gyanú esetén törölhető a tranzakció, és visszakapja a vevő a pénzét a bankon keresztül.

Az akciók nemcsak a résztvevő webáruházak oldalain találhatóak meg, hanem egy helyre összegyűjtve az Internetes Vásárlás Napja központi weboldalán is, ahol különböző szempontok szerint lehet keresni is közöttük: termék, áruház, terméktípus, kedvezményfajta alapján. Az egyetlen probléma az előző évek visszajelzései alapján az szokott lenni, hogy kevés idő van a rengeteg akció átböngészésére, és aki lemarad, annak újabb évet kell várnia a következő nagy napig.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09