Átadták az Albacomp RI Kft. innovációs központját Székesfehérváron

MTI Sajtóadatbank, 2015. november 8. 14:13

Átadták az Albacomp RI Kft. innovációs központját Székesfehérváron; a közel 1,5 milliárd forint összköltségű beruházáshoz a cég mintegy 850 millió forintos uniós támogatást használt fel.

A pénteki avatóünnepségen Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára előremutató beruházásnak nevezte a fejlesztést, mert olyan területbe, a digitális iparba fektettek be, ahol a 21. században "ipari forradalom megy majd végbe". Mint mondta, a kormány a Digitális Magyarország stratégiájával Kelet-Közép-Európa infokommunikációs iparának éllovasává kívánja tenni hazánkat, ezért a következő években 236 milliárd forint uniós forrásból fejlesztéseket ösztönöz a digitális kultúra, a digitális gazdaság, a digitális állam és a digitális készségek területén.
 

Az államtitkár jelezte, hogy 2018-ig minden magyar háztartásba szélessávú internetet vezetnek be, az állami bürokrácia nagy hányadát internetes alapra terelik, továbbá tízezernél több céget kívánnak digitális beruházásra sarkallni.

 

Átadták az Albacomp RI Kft. innovációs központját Székesfehérváron - MTI Fotó: Bodnár Boglárka


Minárovits Márton, az Albacomp RI Kft. ügyvezető igazgatója közölte, hogy az új innovációs központ négyszintes, négyezer négyzetméteres. Az irodaházban és a hozzá kapcsolódó gyártócsarnokban helyet kapott a cég minden kutatás-fejlesztési, back office, kereskedelmi, szolgáltatási, oktatási és gyártási tevékenysége.
 

Az épületben a társaság komplex szolgáltatást nyújt a betelepülő kutató-fejlesztő cégek számára a nagy biztonságú szerver terem, a felhő alapú ASP-szolgáltatásokhoz szükséges szerverek, nagy teljesítményű hálózati infrastruktúra révén. Magyarországon egyedülálló minőségű Tempest mérőlabort is kialakítottak benne.
 

A cégvezető beszélt arról is, hogy uniós forrásból intelligens lázmérő, pumpálás nélküli vérnyomásmérő és szúrás nélküli vércukormérő kifejlesztését tervezik. További terveik között szerepel smart city (okos város), smart home (okos otthon) és smart metering (okos mérőeszközök) kifejlesztése is.

Kulcsszavak: innováció Albacomp

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05