Online matematikaórát tart Lovász László, az MTA elnöke

MTI Sajtóadatbank, 2015. november 9. 08:44

A tudomány működését mutatja be matematikai példákkal alátámasztva Lovász László Széchenyi-nagydíjas és Wolf-díjas matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke november 9-én Szegeden, a Magyar Tudomány Ünnepének megnyitóján, amelyet az interneten élőben is közvetítenek.

Lovász László, az MTA elnöke
A Szegedi Tudományegyetemre szervezett esemény köszöntő beszédekkel veszi kezdetét, majd tudományos díjakat adnak át. Lovász László előadása nagyjából a negyedik tanórában kezdődik Hogyan is működik a tudomány? címmel - közölte az Akadémia.
 

A közvetítés a http://tudomanyunnep.hu honlapról lesz elérhető.
 

Az elnök előadásában arról beszél majd, hogy minden kutatásban sok a zsákutca, de a legfontosabb felismerni azt, mikor jár tévúton a kutató. Ilyenkor kell visszatérni a kiindulóponthoz, vagy új témába fogni.
 

"Ez lelkileg nehéz. Volt úgy, hogy magam is szinte sírtam, amikor egy ígéretes ötletet ott kellett hagyni. Sok áltudományos tétel születik úgy, hogy egy kedvenc gondolatról nem ismerjük el, hogy nem állja ki a tudomány próbáját" - idézi a Wolf-díjas tudóst a közlemény.
 

A Magyar Tudomány Ünnepének idei rendezvénysorozatán országszerte körülbelül kétszáz eseményen várják a tudomány iránt érdeklődőket.
 

Részletes program a rendezvény oldalán olvasható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09