Már több mint 125 ezer látogató járt az NMHH szelessav.net oldalán

Még két hétig lehet bekapcsolódni az NMHH netsebességmérő nyereményjátékába

forrás: Prím Online, 2015. november 18. 17:33

IPad táblagép és a pulzusmérőtől a kerékpársisakig további 154 ajándék várja azokat az érdeklődőket, akik részt vesznek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság ingyenes játékában. A hatóság a szelessav.net weboldalon található netsebességmérő szolgáltatásának kipróbálásakor változatos nyereményekkel is ösztönzi a fogyasztókat az internetszolgáltatások tudatos, átgondoltabb kiválasztására és egyedi minőségi ellenőrzésére.

A szelessav.net weboldalt az indulás óta eltelt három hónapban már mintegy 125 ezer fogyasztó látogatta meg. A felhasználók már több mint 31 ezer regisztrált szoftveres mérést végeztek el, míg a nem regisztrált szoftveres mérések száma ennek a többszöröse. Az NMHH mérőautói napi 10 órában folyamatosan járják az országot és eddig közel 44 millió hatósági mérést végeztek el, amellyel ellenőrzik a mobilhálózatok le- és feltöltési sebességét, a késleltetési időt (válaszidőt), valamint feltérképezik és megrajzolják hazánk rádiófrekvenciás lefedettségét. A független, szakmailag megbízható méréseket nemcsak a hatósági munkatársak végzik, hanem lehetőség van arra, hogy az érdeklődők a saját otthonukban vagy más felhasználói végpontokon tapasztalt internetszolgáltatási jellemzőket is rögzítsék. Így teljes egészében kirajzolódik a szolgáltatók által tett minőségi vállalások és a felhasználói tapasztalatok széles sávú térképe.

A nemzetközi trendek alapján kifejlesztett országos minőségmérési szolgáltatást a hatóság augusztusban fogyasztóvédelmi céllal indította útjára. Ennek révén az ügyfelek magyar nyelvű felületen, az egész országra kiterjedően ellenőrizhetik internetszolgáltatásuk minőségét, a le- és feltöltési sebességet, a késleltetést, valamint a hálózatsemlegességet.

A felhasználóktól származó mérési eredmények számának növelésére az NMHH két hete indította el nyereményjátékát, amelyen a fődíj – egy vadonatúj iPad – mellett számos pulzusmérő óra, lépésszámláló és kerékpáros felszerelés is gazdára talál majd. A nyereményjátékba december 1-ig még be lehet kapcsolódni, az akció részletei a http://szelessav.net/hu/nyeremenyjatek/ oldalon olvashatóak. A fődíj sorsolását december 3-án tartja a hatóság. 

Az összegyűlő objektív mérési adatok segítségével minden internetező egyértelműen, könnyen összehasonlítható valós adatok alapján választhat internetszolgáltatót, szolgáltatást, és ellenőrizheti az előfizetői szerződésében leírt minőségi paraméterek teljesülését, így például a ténylegesen elérhető vagy a garantált netsebességet. Az NMHH célja, hogy ezzel a játékkal, illetve az azt népszerűsítő banner kampánnyal a felhasználók hírközlési ismereteit bővítse, és a szolgáltatások igénybevételekor érvényesíthető jogaikat tudatosítsa.

Kulcsszavak: DSL szélessáv NMHH

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05