Több mint 130 millió forintos befektetéssel tör nemzetközi piacra a Képáruház.hu

forrás: Prím Online, 2015. november 24. 13:30

Összesen 132 millió forintos tőkebefektetést kap az iCatapult Technológiai és Üzletfejlesztési Zrt.-től az egyedi fali dekorációk gyártásával és online kereskedelmével foglalkozó Képáruház.hu. A nemzetközi viszonylatban is egyedülálló szolgáltatást nyújtó magyar startup a német és angol nyelvterület és a szomszédos országok piacaira tervez belépni, illetve egyedi fejlesztésekkel globális szereplővé válna a kézműves lakberendezési tárgyak és dizájn területén.

A Képáruház.hu nevű magyar startup-ot 2015-ben alapították, a cég teljesen testre szabható faliképek tervezésével, gyártásával és online kereskedelmével foglalkozik. A vállalkozás, melynek sikerét jelzi, hogy elnyerte az Ország Boltja címet, komplex szolgáltatást nyújt: a termékek elkészítésétől, a logisztikán át a vevőszolgálatig, ami teljesen egyedülállóvá teszi nemzetközi viszonylatban is.

„Minden otthon egyedi és személyes. A Képáruház alapötlete is ebből indult ki, hiszen vásárlóinknak olyan „faldekoráció tervező” szolgáltatást nyújtunk, melynek segítségével a falikép minden paraméterét a saját nappalijuk (konyhájuk, hálószobájuk, irodájuk stb.) stílusának, színeinek, beosztásának megfelelően szabhatják testre – foglalta össze a startup szolgáltatását Kovács Károly Zsolt alapító.

Sikeres a startup gyár koncepció


A Képáruház.hu a Drukka startup stúdió portfoliójához tartozik. A Drukka Magyarországon elsőként alkalmazza az Egyesült Államokban és Nyugat Európában már egyre népszerűbb „startup gyár” modellt, amelynek lényege, hogy az innovatív ötletek megvalósításához nem csupán a kezdeti tőkét biztosítják, de komoly szakmai hátteret is. A stúdióban egyszerre több ötlet is fut, a szakértő segítséget pedig egy állandó, profi fejlesztőkből, üzletfejlesztőkből, mentorokból és marketingesekből álló csapat biztosítja. 

„Egy startup elindítása egy kicsit olyan, mint a gyereknevelés. A kezdetekben van szükség a legtöbb odafigyelésre. Amíg egy gyerek eljut az érettségig, biztosítani kell számára a nyugodt környezetet, ételt, italt, tiszta ruhát. Ahhoz azonban, hogy valódi karriert csináljon, előbb utóbb ki kell repülnie, továbbtanulnia, önállósodnia”
– mondta Bohner Tamás, a Drukka Kft. ügyvezetője.

A startupok számára az „egyetemi” szintet az olyan akcelerátor cégek jelentik, mint az iCatapult, amely tőkével és tudással segíti a hazai vállalkozásokat a nemzetközi piacra.

„Az iCatapult már számos informatikai és technológiai startupnak segített eljutni a globális piacra. A Képáruhaz.hu-ban is látjuk ezt a lehetőséget, a vállalkozás akár az etsy.com konkurenciájává is válhat” – mondta Berta Zsolt, az iCatapult Technológiai és Üzletfejlesztési Zrt. vezérigazgatója.

A 132 millió forint értékű tőkejuttatás 2016 januárjától kezdődően 3-4 ütemben folyamatosan valósul majd meg és várhatóan 2016 végén zárul.

Az iCatapult Zrt. 2012-ben alakult, többségi tulajdonosa a Primus III. Kockázati Tőkealap. 2013 óta az Akkreditált Inkubátor cím birtokosa, 2014-ben pedig megnyerte a Central European Startup Awards – Best Service Provider of the Year díjat.

 

Kulcsszavak: iCatapult startup

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05