SUSE: új együttműködések és továbbfejlesztett oktatási program nyílt alapokon

forrás: Prím Online, 2015. november 27. 16:23

A SUSE éves konferenciáján, a közelmúltban rendezett SUSECon rendezvényen bejelentette csatlakozását a Cloud Foundry Foundation szervezethez, hogy az alapítvánnyal együttműködve egy nyílt, szolgáltatásként kínált platformmal (PaaS) támogassa a felhőben használt vállalati alkalmazások egyszerűbb és gyorsabb fejlesztését, illetve használatát.  A SUSE emellett képzési programját is kibővítette többek között OpenStack és Ceph technológiákhoz kapcsolódó képzésekkel.

Iparági összefogás nyílt PaaS-rendszerért


A SUSE bejelentette, hogy csatlakozik a Cloud Foundry Foundationhöz, hogy ezzel is elősegítse a nyílt forráskódú és nyílt szabványú megoldások terjedését a felhőalkalmazások fejlesztése és menedzselése során. A független, nonprofit szervezet célkitűzése, hogy elősegítse a Cloud Foundry globális, iparági PaaS szabvány fejlesztését, terjesztését és bevezetését. A Cloud Foundry egyszerűbbé és gyorsabbá teszi az alkalmazások készítését, tesztelését, telepítését és méretezését a felhőben.


A szervezet egy másik tagja, az SAP platina fokozatú tagként azon dolgozik, hogy a Cloud Foundry a következő generációs felhőalapú alkalmazások fejlesztéséhez és futtatásához használt, vállalati szintű felhőplatformmá nőhesse ki magát.  A vállalat vezetője többek között a Cloud Foundry OpenStack CPI projektnek is, amelynek célja, hogy könnyebbé és hatékonyabbá tegye a kommunikációt a Cloud Foundry és a mögöttes OpenStack-infrastruktúra között. Ez számos felhasználó számára teszi egyszerűbbé az alkalmazások tesztelését és telepítését nyilvános- és privátfelhő-környezetekben egyaránt. Csatlakozása után a SUSE is részt vesz a projektben, és szorosan együttműködik az SAP-vel annak érdekében, hogy a felhőszolgáltatói felület a lehető legjobban támogassa az OpenStack-infrastruktúrát. 


Új oktatási programok


A SUSE megújította a vállalati Linux-felhasználók számára kínált, valamint tárolási és felhőmegoldásokhoz kapcsolódó képzési programjait. Az ügyfelek így könnyebben juthatnak hozzá a modern adatközpontok hatékony üzemeltetéséhez szükséges információkhoz.


A vállalat továbbfejlesztett műszaki képzéseket vezet be a nyílt forráskódú technológiák használatával kapcsolatban, amelyeken a résztvevők az OpenStack-felhők és a Ceph-alapú tárolófürtök telepítéséhez és menedzseléséhez szükséges információkat sajátíthatják el, így nagyobb rugalmasságot és gyorsaságot érhetnek el a számítási és tárolási környezeteikben. A SUSE továbbá nemrégiben olyan kereszttanúsítási csomagról kötött megállapodást a Linux Foundationnel, amelynek köszönhetően a Linux-rendszergazdák könnyebben szerezhetik meg mind a négy SUSE- és Linux Foundation-tanúsítást a Linux-rendszerek felügyeletéhez. A SUSE emellett globális képzési partnerprogramját is átalakította, hogy vállalati megoldásaihoz megfelelő szintű képzéseket biztosíthasson. Az új programban a partnereknek nem egyes tanulói csomagokat kell megvásárolniuk, hanem éves előfizetés keretében férhetnek majd hozzá a SUSE oktatási anyagaihoz, így képzési rendjüket sokkal inkább az ügyfelek igényeihez igazíthatják.


Felügyelt felhőszolgáltatások a SUSE OpenStack Cloud használatával


A SUSECon kiállításon jelentették be azt is, hogy a Datalounges a SUSE OpenStack Cloud megoldást választotta stratégiai platformként. A vállalati felhőszolgáltató a SUSE OpenStack Cloud használatával biztosít jól testre szabható, felügyelt infrastuktúra- valamint teljes körű tanácsadási és támogatási szolgáltatásokat különféle méretű vállalatok számára. 


 A SUSE OpenStack Cloud platform segítségével az ügyfelek maguk állíthatják össze a számukra szükséges szolgáltatásokat, amelyek révén növelhetik árbevételüket. A Datalounges pedig megbízható hátteret és széles körű felhőkínálatot nyújt mindehhez.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05