Fesztivál a városért

Tóth Bálint, 2015. december 18. 10:15

Megosztott Pro Urbe díjat kapott Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál két alapító-főszervezője. A díjat Sopronban, a Hűség Napja alkalmából vehették át.

Huszonhárom éve, hogy nyaranta egyre több fesztiválozó érkezik a Hűség Városába, a Telekom VOLT Fesztiválra. Az 1993-ban még alig 800 fős „házibuli” idén több mint 120.000 vendéget vonzott, és mára már a régió egyik legfontosabb fesztiválja lett, amely - az alapítók szlogenje szerint - mindig is azt vallotta, hogy „mindenütt jó, de legjobb Sopron”. A fesztivál és a város kapcsolata példaértékűen mutatja, hogyan tud együttműködni egy ilyen méretű esemény és egy barátságos város, egymás hírét erősítve és sosem harcolva. Sopron örömmel tette magáévá a Telekom VOLT Fesztivált, barátsággal és példaértékű vendégszeretettel fogadja a fesztiválozókat, a VOLT pedig mindent megtesz, hogy a város jó hírnevét erősítse. Talán ennek is köszönhető, hogy a fesztivál két alapítója és máig is fő szervezője a város legrangosabb elismerését kapta idén. A két soproni szervező a helyi Berzsenyi Dániel Gimnáziumban ismerkedett meg egymással és “már a gimnáziumi évek alatt együtt szervezték első rendezvényeiket” – állt a szervezőket méltató beszédben. “19 évesen szervezték az első VOLT Fesztivált, ami a Magyar Turizmus Zrt. felmérése szerint Magyarország legismertebb és legnépszerűbb vidéki fesztiválja” – hangzott el a díjátadó ünnepségen, ahol kitértek arra is, hogy Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán ötlete és munkája révén született meg a Csillagok Városa projekt is, melynek keretében a Sopronba látogató világsztárok évről-évre jelképesen 1-1 szoborszéket ajándékoznak a városnak, s ezek Sopron közterületét díszítik.

“Soproniként nem kellett sokat törni a fejünket azon, hogy hogyan mutassuk ki hálánkat a város lakói, vezetői felé a több évtizedes vendégszeretetért. Abban a pár napban, amikor a VOLT és vele együtt annak százezernél is több vendége Sopronba költözik, igazi ünnepi hangulat jellemzi a várost. Erre emlékeztetnek ef Zámbó István közterületi szobor-székei, amelyek ma már a város 20 pontján emlékeztetnek a nálunk megfordult világsztárokra. Ezek a székek az ő tulajdonuk: David Guettától a Motörheadig, vagy éppen a Prodigy-től Iggy Pop-ig számos nagy név hagyott itt egy- egy közterületi széket a városban, melyek ma már Sopron kedvelt “megállóiként” színesítik a várost” - mondta el Fülöp Zoltán, akitől azt is megtudtuk, hogy a Csillagok Városa szobor-szék kollekció folyamatosan bővül: pár hónap múlva újabb világsztárok székei kerülnek felavatásra.

Tavasztól egy hatalmas SOPRON felirat is megjelent a belvárosban, amely ugyancsak a VOLTosok ajándéka. “A tavalyi VOLTon neves és elismert képzőművészeket kértünk fel, hogy közösen készítsük el azt a méretes SOPRON feliratot, amelyet később a városnak ajándékoztunk. Igazi öröm számunkra, hogy a Tűztorony és megannyi látványosság mellett ma már ez a város egyik legszeretettebb helyszíne, ahol napjában százával készülnek fotók”- fogalmazott Lobenwein Norbert.

A 24. Telekom VOLT Fesztivál 2016. június 29-től várja a vendégeit, a szervezők szerint minden eddiginél nagyobb érdeklődés mellett. Eközben a VOLT nominált a januárban megrendezésre kerülő, hollandiai European Festival Awards versenyen a “legjobb európai közepes méretű fesztiválok” versenyében.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50