Privát biztonsági felhővel bővíttette a vállalatok védelmét a Kaspersky

forrás: Prím Online, 2015. december 18. 09:12

A Kaspersky Lab bemutatta legújabb biztonsági megoldását, a Kaspersky Private Security Networköt. E hálózatot használva a Kaspersky Lab termékei valós idejű adatokat kaphatnak a programok és a weboldalak megítéléséről, valamint a lehető leggyorsabb védelmet nyújthatják a vállalatoknak a legújabb fenyegetésekkel szemben, anélkül, hogy adatcserét folytatnának külső szerverekkel. 

Az IT-biztonsági megoldások legtöbb fejlesztője felhőalapú technológiákat használ a kiberfenyegetések elleni védelem hatékonyságának a növelésére. A felhő nagy teljesítménye lehetővé teszi az ügyfelek eszközein észlelt rosszindulatú programok vagy weboldalak gyorsabb és pontosabb elemzését. Amikor a biztonsági alkalmazások egy ismeretlen fenyegetéssel találkoznak, a megoldásért kapcsolatba lépnek távoli kiszolgálókkal, amelyektől azonnali választ kapnak. Míg a hagyományos módszerrel általában néhány órát vesz igénybe az adatbázisok frissítése, a felhő segít az ügyfeleknek gyorsabb – pár perc alatt frissített – védelmet nyújtani az újabb fenyegetések ellen. Ez a megközelítés nem veszi igénybe az eszközök és szerverek erőforrásait, mivel a számításigényes elemzés a felhőben történik.

 

A Kaspersky Security Network (KSN), a Kaspersky Lab elosztott felhő infrastruktúrája már régóta szolgál hatékony eszközként a legújabb kiberfenyegetések elleni küzdelemhez. A stratégiai megfontolásból különböző országokban található szerverek, a Kaspersky Lab a vállalati és otthoni felhasználók gépeire telepített megoldásaiból érkező kéréseket dolgozzák fel. A KSN jelenleg évente 80 millió felhasználó védelmét segíti.
 

 

Mielőtt egy biztonsági megoldás megkapja a visszaigazolást arról, hogy a vizsgált fájl vagy weboldal veszélyes vagy ártalmatlan, először a felhőbe kell információkat küldenie. Ez azonban nem megvalósítható bizonyos üzleti területeken vagy országokban. Ezen ügyfelek kiszolgálása érdekében fejlesztette ki a Kaspersky Lab a Kaspersky Private Security Network-öt, egy privát felhőt, amely tartalmazza a KSN egy belső példányát, annak minden előnyével együtt. Az adatbázisokat a vállalati információs infrastruktúrán belül lévő szerverekre telepítik. A fenyegetésekről érkező friss információk a KSN-ből jutnak el az adatbázisokba, köszönhetően a rendszeres egyirányú szinkronizálásnak, ami azt jelenti, hogy semmilyen adatot nem küldenek a vállalati hálózatból a felhőbe.

 

Nikita Shvetsov, a Kaspersky Lab főmérnöke szerint a nagyvállalatoknál és az állami szervezeteknél kifejezetten szigorú a biztonsági politika, amely szabályozza a bejövő és a kimenő adatforgalmat. Azonban az egyre növekvő számú kiberfenyegetések miatt a biztonsági megoldások csak akkor működhetnek hatékonyan, ha folyamatos adatcserét folytatnak a felhővel, amely tartalmazza a legfrissebb fenyegetettségi adatokat. A privát biztonsági felhő lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy kihasználja a lehetőségeket, amelyeket a megosztott Kaspersky Security Network az IT infrastruktúrán belül biztosít, teljes összhangban a nagyvállalatok követelményeivel és egyedi igényeivel.

 

A Kaspersky Private Security Network, a Kaspersky Endpoint Security for Business, a Kaspersky DDoS Protection stb. része a Kaspersky Lab a nagyvállalatok informatikai biztonságát szolgáló megoldáscsomagjának. Ezek a termékek lehetővé teszik az ügyfeleknek, hogy egy átfogó, többrétegű védelmi rendszert alakítsanak ki egy olyan környezetben, ahol korlátozott a hozzáférés a külső erőforrásokhoz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05