CES 2016: moduláris ThinkPad X1 család

forrás: Prím Online, 2016. január 4. 23:53

A Lenovo az újonnan kibővített X1 portfólióval készült a showra, amely tartalmazza az egyedi moduláris felépítésű ThinkPad X1 tabletet, az OLED kijelzővel ellátott ThinkPad X1 Yogát, az 1,18 kilogrammos 14 hüvelykes ultrabookot, a ThinkPad X1 Carbont, valamint asztali számítógépet és monitort is. 

A ThinkPad X1 Tablet moduláris felépítése révén a funkcionalitás egyszerűen bővíthető opcionális, bepattintható modulokkal. A Productivity Module akár 15 órával is növelni tudja az akkumulátor üzemideját; a Presenter Module egy pico projektort és egy HDMI portot tartalmaz; az Intel RealSense kamerával ellátott 3D Imaging Module megkönnyíti a 3 dimenziós műveleteket.
 
A teljes méretű ThinkPad billentyűzet az ikonikus TrackPoint-tal három állítható gépelési szöget kínál, és újrateremti a klasszikus ThinkPad billentyűleütés érzését. A billentyűzet és a tablet együttes tömege mindössze 1,1 kilogramm, így egy ultrakönnyű laptopot kapunk. Mi több, ez az első Windows-tablet LTE Advanced támogatással. A ThinkPad X1 tablet egy kivehető hátsó panelt is tartalmaz az egyszerű szervizelhetőség és bővíthetőség érdekében.
 
A ThinkPad X1 Yoga mindössze 1,7 cm vastag és 1,27 kilogramm tömegű, s egyben a világ első átalakítható tabletje opcionális Samsung OLED kijelzővel, amely gazdagabb színeket és mélyebb feketéket jelenít meg. A szabadalmaztatott Lift and Lock billentyűzet mellett – amely visszahúzza a billentyűket tablet módban –, az X1 YOGA rendelkezik egy aktív tollal is, amelyet a rendszeren belül lehet tárolni és feltölteni. 
 
A ThinkPad X1 Carbon továbbra is a világ legkönnyebb 14 hüvelykes üzleti ultrabookja. Bővültek a megjelenítési lehetőségek, nőt a memória- és tárkapacitás, tökéletesedtek a kapcsolódási lehetőség és mindezek mellett tovább csökkent a gép súlya, amely most már csupán 1,18 kilogrammos. 
 
A ThinkCentre X1 AIO páratlan dizájnt nyújt ultravékony, 11 milliméteres kialakításával, amely a világ egyik legvékonyabb asztali gépévé teszi, miközben a könnyű ház ellenére az all-on-one gép rendkívül ellenálló. 
 
Az ultravékony, 7,5 milliméteres ThinkVision X1 a világ első monitora, amely megkapta a TUV Eye-Comfort minősítést. A 27 hüvelykes UltraHD, széltől-szélig kialakítású, tükröződésmentes kijelzővel ellátott ThinkVision X1 gazdag csatlakozási lehetőségeket kínál: egy USB C portot, így tökéletes kiegészítője lehet a ThinkPad X1 tabletnek.
Kulcsszavak: Lenovo CES 2016

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09