Megújult NetIQ termékek a vállalati biztonságért

forrás: Prím Online, 2016. január 22. 14:32

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy új változat érhető el a NetIQ több termékéből, beleértve a Change Guardian, az Access Manager, a Group Policy Administrator és a Sentinel szoftvereket.

„Egyre több vállalatnál ismerik fel, hogy a hagyományosnak mondható védekezési stratégiák mellett célszerű proaktív módon is dolgozni a fenyegetések azonosításán és elhárításán. A rosszindulatú támadók ugyanis folyamatosan változtatják módszereiket, és ennek megfelelően a szervezeteknek is egyre modernebb megközelítéseket kell alkalmazniuk a lehető leghatékonyabb védelem biztosításához. Legújabb kiadású termékeinkkel ehhez a naprakész biztonsághoz járulunk hozzá anélkül, hogy összetettebbé tennénk az informatikai rendszereket” – mondta Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

 

Megújult többek között a NetIQ Change Guardian, amellyel a vállalatok egyszerűen monitorozhatják a Windows és Linux rendszereikben zajló folyamatokat, és ezáltal valós idejű védelmet biztosíthatnak kulcsfontosságú fájljaik és rendszereik számára. Az új kiadás szorosabb Microsoft és Active Directory integrációt kínál, és képes részletesen, közvetlenül az Active Directory-ból megjeleníteni az alkalmazottakra vonatkozó információkat. Emellett azt is lehetővé teszi, hogy az informatikai szakemberek automatikusan generáljanak riasztásokat az egyes házirendek megsértése esetén. Segítségével egyszerűbben kezelhetők a Windows ügynökprogramok, és részletesebb jelentések készíthetők, amelyek a változás előtti és utáni állapotokat is magukban foglalják.

 

A friss NetIQ Access Manager megújult felhasználói és adminisztratív kezelőfelületeket, valamint beépített Mobile Access támogatást tartalmaz, továbbá fejlesztőkészletet kínál a natív iOS alkalmazások autentikálásához és biztonságuk fenntartásához. A kockázatok elemzéséhez különféle külső forrásokból is képes információkat felhasználni, és az egypontos bejelentkezést már Chromebook eszközökön is támogatja. Segítségével a vállalatok minden eddiginél egyszerűbben felügyelhetik és tehetik biztonságossá a webes, illetve hagyományos alkalmazásokhoz való hozzáférést.

 

Új kiadás jelent meg a Group Policy Administrator alkalmazásból is, amelynek offline adattárolójával a vállalatok modellezhetik és tesztelhetik a csoportházirend-objektumok változtatásait, ezáltal csökkenthetik a szabálytalan vagy engedély nélküli változtatások kockázatait. A friss verzió használatával a szakemberek pontosabb csoportházirend-objektumokat hozhatnak létre, mivel egyszerűen vizsgálhatják felül és egyesíthetik az egyes objektumokat, és egyúttal csökkenthetik azok összetettségét.

 

Új változattal jelentkezett a NetIQ biztonsági információ- és eseménykezelő szoftvere is. A NetIQ Sentinel 7.4 további opciókat kínál a riasztások kezelésére, illetve lehetőséget biztosít az egyes riportokhoz való hozzáférések kontrolljára is. Segítségével a biztonsági szakemberek engedélyezhetik vagy megtilthatják az egyes felhasználók számára, hogy bizonyos jelentéseket elkészítsenek, megosszanak vagy importáljanak. A szoftver emellett továbbfejlesztett autentikációs mechanizmust nyújt a Collector Manager és Correlation Engine komponensek esetén. A szoftvert tanúsították újabb platformokra is, valamint friss plugineket és újabb változatokat biztosít egyes alkalmazásokhoz, beleértve a Java és a PostgreSQL megoldásokat.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09