Ráncfelvarrás a Twitternél

forrás: Prím Online, 2016. február 7. 01:41

Amerikai szaklapok szerint nagy javítás előtt a Twitter: egyebek mellett az idővonalon is szakítanának a kronológiával, és a Facebook-hoz hasonlóan algoritmusok határoznák meg, hogy mely ismerősünk melyik mikroblog-üzenete ugrik fel...

A Twitter felhasználói létszáma - ellentétben a konkurrensekkel, például a Whatsapp-pal vagy az Instagrammal - már hosszú ideje stagnál, s bár még ma is felette van a 300 milliónak, a cégértéknek csak az tenne jót, ha újra növekedési pályára sikerülne állítani ezt a tábort. A Twitter alapvető változtatásokat is fontolgat, például azt, hogy esetleg az üzenetek méretkorlátját megváltoztatnák 140 karakterről 10 ezerre, de olyan egyszerűbb felhasználói kívánságokat is orvosolni szeretnének, hogy az elgépeléseket posztolás után is lehessen javítani, amire most nincs mód.

A közeljövőben - talán már a jövő héten - leginkább az várható, hogy hosszú évek kísérletezése után a Twitter a nyilvánosság elé lép azzal, hogy publikálás előtt egy algoritmus rendezné a posztokat, és így - a Facebookhoz hasonlóan - relevancia sorrendben láthatnánk a tweet-eket. Hogy ez egy választható alternatíva lesz-e, vagy kizárólagos megoldás, az majd csak a bejelentés után dől el.

Kulcsszavak: Twitter algoritmus

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

22. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, ’Az Év Honlapja’ pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre rekord mennyiségű 287 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 88 pályaművet díjazott. Az Év Honlapja Abszolút díj győztese a társadalmi szerepvállalás keretében készült online felület az ,,Amiről a sírok mesélnek - Avar temető Babarcon” lett, melyet a Pazirik Informatikai Kft. készített.

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

Az LG Electronics (LG) több mint 200 díjat és elismerést kapott az idei CES-en a háztartási elektronika, a szórakoztató elektronika, valamint a B2B megoldások terén bemutatott számos innovációjáért és technológiai újításáért.

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

Lezárta a Siemens az e-busz és e-kamion flották, valamint elektromos személygépkocsik számára kínált DC gyorstöltés terén vezető pozíciót betöltő Heliox vállalat felvásárlását. A holland székhelyű, mintegy 330 főt foglalkoztató cég akvizíciójával a Siemens a meglévő e-töltési portfólióját a 40 kilowattostól (kW) a megawatt töltésig, valamint a depó- és flottamegoldásokkal egészíti ki.

2024. január 17. 19:40

Vezető nélküli navigáció a töltőállomásokhoz

A parkolóhelykeresés, majd az autó újbóli megtalálása – különösen a labirintusszerű parkolóházakban – meglehetősen fárasztó és időigényes lehet, és hasonló a helyzet a szabad töltőállomások keresésével is. A Bosch és a Volkswagen leányvállalata, a Cariad most közösen teszteli az automatizált töltési asszisztens (Automated Valet Charging) megoldását, amely az automatizált parkolási asszisztens (Automated Valet Parking) rendszeren alapul. 

2024. január 11. 12:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15