Dubajozik az ABB

forrás: Prím Online, 2016. február 8. 09:57

Az ABB korszerűsíti a világ legforgalmasabb nemzetközi repülőterének energetikai hálózatát kiszolgáló SCADA felügyeleti, vezérlő és adatgyűjtő rendszert. A rendszer korszerűsítése keretében sor kerül a központi számítógépek cseréjére, valamint az ABB legújabb verziójú hálózatkezelő szoftvere, a Network Manager telepítésére is.

Az ABB az első SCADA rendszert 2004-ben szállította a a Dubaji Nemzetközi Repülőtér (DBX) számára, azonban a SCADA által felügyelt hálózat nagysága azóta ötszörösére nőtt. A teljesítmény növelése, illetve a szállított termékek szélesebb skálája mellett a magas szintű szolgáltatások között ott lesz majd a nagy hatásfokú, valós idejű riasztás és az eseménykezelés is. 
Az ABB SCADA megoldása közös energia-elosztási automatizálási rendszert biztosít, és közel 100 000, a teljes energiahálózatot átfogó jelforrás adatjeleit képes valós időben kezelni. 
 
A jelenlegi rendszerbe illesztendő helyszíni érzékelők folyamatosan felügyelik az energiarendszerhez kapcsolódó valós idejű adatokat, az operátorok számára pedig olyan adatelemzést szolgáltatnak, amely segíti a döntéshozatali folyamatokat és a műveletek optimalizálását.
 
„A korszerűsítés biztosítja majd az energia-elosztó hálózat magasabb szintű automatizálását, illetve olyan megbízható és hatékony energiaellátást teremt a világ legforgalmasabb repülőtere számára, amelyet az erőforrások optimalizálása és az üzemzavarok minimális szintre csökkentése jellemez – mondta Claudio Facchin, az ABB Energetikai Hálózatok divízió vezetője. „A hálózatautomatizálás, valamint a még jobb ügyfélkiszolgálás érdekében a szoftverportfoliónkban rejlő lehetőségek kihasználása fontos elemeit alkotják Next Level stratégiánknak is, amely nagy hangsúly helyez a Dolgok, Szolgáltatások és Emberek internetének alkalmazására.
 
 
A dubaji a világ legnagyobb nemzetközi utasforgalmát bonyolító repülőtér. Az itt felszálló gépek utasai a világ több mint 260 pontjára utazhatnak. A DXB fontos csomópont szerepet tölt be a nemzetközi légi árufuvarozásban is. 2014-ben a repülőtér utasforgalma 70 millió fő volt, a teherforgalma pedig elérte a 2,4 millió tonnát. 
 
Kulcsszavak: ABB rendszerfelügyelet

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05