Visszatér a gyökerekhez az új magyar torrentoldal

forrás: Prím Online, 2016. február 19. 15:31

A fájlmegosztó oldalak születésük idején a fájlok szabad áramlását tűzték zászlajukra, filmet, zenét, programot mindenkinek... Aztán valahol mintha elromlott volna minden, túlszabályozottá vált a fájlmegosztás is. Az első magyar nyitott torrent közösség, az iTorrent visszatér a gyökerekhez.

A szabad és kötöttségek nélküli fájlmegosztás képzeletbeli ezüst étkészletén akkor jelent meg az első légypiszok, amikor a visszatöltési kötelezettséget megszegők (vagy inkább nem teljesítők) egy emelt díjas SMS-sel visszatérhettek a teljes jogú letöltők sorába. Ekkor a torrentoldalak döntő többsége már tele volt reklámmal, és különböző csomagok megvásárlásával gyorsabb letöltést, a nem fizetők számára hozzáférhetetlen tartalmakat kaphattak a fizető ügyfelek. Ezek az oldalak a szabad, mindenki által hozzáférhető fájlmegosztás élharcosai helyett profitorientált vállalkozások lettek.
 
A torrentoldalak így váltak szinte ugyanazzá, mint ami ellen harcoltak, és bár az elején mintha a felhasználók kicsit lázadoztak volna a fizetési kötelezettség ellen, mára sajnos megbékéltek a régi-új világrenddel. Nem úgy az iTorrent. 
 
Az első magyar nyitott torrent közösségnél nincsenek kötöttségek, nincs kötelező seed idő, vagy éppen letöltési megvonás. A regisztrációhoz nem ragaszkodnak, a letisztult kezelőfelület mellett külön szimpatikus, hogy az iTorrentnél lehet a magyar torrentoldalak közül elsőként Magnet linket használni, sőt, akár letöltés nélkül is nézhető a kiválasztott film, vagy sorozat.
 
Az iTorrent oldal ráadásul egy óriási újdonságot, egy hazánkban még teljes egészében ismeretlen lehetőséget is meghonosít, amivel a ThePirateBay éppen a napokban hozta lázba az egész világot. Ez nem más, mint a torrentek streamelésének a lehetősége, ami röviden és tömören azt jelenti, hogy egy megfelelő plugin segítségével a felhasználók közvetlenül a böngészőjükön keresztül streamelhetnek, avagy nézhetnek sorozatokat, filmeket vagy éppen videoklipeket. Ezzel a felhasználóknak a jövőben nem kell semmiféle adatot, még csak a torrent fájlokat sem letölteniük saját számítógépükre, elegendő lesz csak iTorrent.hu keretein belül kiválasztani a megfelelő és egyben streamelhető videós tartalmat ahhoz, hogy azonnal megnézhessük kedvenc filmjeinket – akár HD felbontásban is.
 
 
A lehetőség legnagyobb újdonsága, hogy semmiféle extra szoftverre sem lesz szükségünk ahhoz, hogy egy kattintással, letöltés nélkül megnézhessük a kiválasztott tartalmat, a módszer bármilyen böngészőn működőképes, és ugyanolyan elven alapul, mint a torrentek letöltése. 
 
A torrentek streamelhetősége egyébiránt egy Torrents Time névre hallgató plugin segítségével valósítható meg, amely Internet Explorer, Google Chrome és Firefox böngészőkön működik, méghozzá Windows és Macintosh operációs rendszereken.
 
A streamelés lehetősége természetesen csak és kizárólag a videós tartalmak esetében érhető el, így a filmek vagy a sorozatok esetében, a különféle programokat, videojátékokat vagy éppen elektronikus könyveket továbbra is le kell töltenünk a számítógépünkre ahhoz, hogy meg tudjuk tekinteni, illetve használni tudjuk őket.
 
A lehetőség Magyarországon elsőként az iTorrent.hu oldalán keresztül érhető majd el, ennek megfelelően nem csak, hogy regisztrálni nem kell ahhoz, hogy elérhessük a legjobb magyar nyelvű tartalmakat, hanem még letöltenünk sem muszáj az egyes filmeket és sorozatokat ahhoz, hogy megtekinthessük őket, a legújabb, hazánkban egyedülállónak tekinthető technológiának köszönhetően ugyanis már böngészőből is megnézhetjük az egyes torrenteket.
Kulcsszavak: Pirate Bay torrent

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Magyar cégek férhetnek hozzá Európa legnagyobb innovációs hálózatához

A magyar innovációs ökoszisztéma megerősítését zászlójára tűző Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) partnerséget kötött az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) Health hálózattal, amelynek célja az európai polgárok egészségesebb jövőjének előmozdítása az egészségügyi innováció támogatásán keresztül. Az együttműködés fontos mérföldkövet jelent az egészségügyi innovációval foglalkozó magyar vállalkozások számára, hiszen az EIT Health InnoStars kiterjedt hálózatához való hozzáférés kaput nyit számukra az európai partnerekhez és rajtuk keresztül az európai és nemzetközi piacokhoz.

2024. április 9. 13:20

Közel háromezren vettek részt a PlayIT-n

Nagysikerű rendezvénynek, a PlayIT-nak adott otthont a Széchenyi István Egyetem: az országos gamerexpóra közel háromezren látogattak ki. Az esemény minden korosztályt megmozgatott és az egész család számára szórakozást kínált, a campus több helyszínén várták a gaming és az e-sport iránt érdeklődőket.

2024. március 31. 14:29

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09