Az IBM hibrid felhő alapú megoldásai

forrás: Prím Online, 2016. február 22. 14:30

Az IBM bemutatta új, akár középméretű vállalkozások számára is elérhető mainframe-jét, amely az adattitkosítás biztonságát nyújtja a rendszerteljesítmény csökkenése nélkül.

Az IBM z13s rendszert a „hibrid felhő” környezetek megvalósítására tervezték és optimalizálták, valamint a korábbinál hatékonyabban képes a fontos információk és tranzakciók titkosítására. Az IBM a mainframe-mel kapcsolatban új biztonsági partnerségeket és nagymértékben integrált fejlesztéseket is bejelentett:

 

A digitális üzleti tevékenységek széles körű elterjedésével, mindennapivá válásával, illetve a tranzakciók számának növekedésével a megnövelt biztonság iránti igény életbevágóvá vált. Egy tipikus vállalat évente átlagosan 81 millió biztonsági incidenssel szembesül . Ezek az esetek és fenyegetések egyre kiterjedtebbé és gyakoribbá válnak, mivel a vállalatok mind több tranzakciót hajtanak végre hálózataikon, a mobileszközökön és felhőhálózatokon keresztül. Az IDC iparági elemzőközpont szerint 2017-re a vállalatok 80 százaléka alkalmaz majd „hibrid felhő“ alapú megoldásokat . A kiberbűnözők manapság már adatlopás helyett manipulálják az adatokat, veszélyeztetve azok pontosságát és megbízhatóságát . A z13s az adatok biztonságának és integritásának megőrzésével biztosít felhő környezetbeli elérést az API-khoz (alkalmazásprogramozási felületekhez) és mikroszolgáltatásokhoz.

 

„Az IBM mainframe-ek esetében kulcsfontosságú a tranzakciók gyors és biztonságos feldolgozása, segítve ezzel az ügyfeleket digitális üzleti tevékenységük fejlesztésében, „hibrid felhő“ szolgáltatás környezetben“ – mondta Tom Rosamilia, az IBM Systems alelnöke. „Az új IBM z13s révén ügyfeleinknek nem kell többé biztonság és teljesítmény között választaniuk. A gyors és biztonságos tranzakcióknak és az új analitikai technológiáknak köszönhetően hamar felismerhetővé válnak a kártékony szándékú tevékenységek. Az IBM Security szolgáltatásaival ügyfeleink nyugodtan fókuszálhatnak középméretű vállalkozásaik növekedésére.“

 

A mainframe portfólió megnöveli a biztonsági képességeket

Az IBM új z13s rendszere vállalkozásmérettől függetlenül olyan új belépési pontot jelent a z Systems portfólióba, amely számos biztonsági újítást tartalmaz.

 

A z Systems technológia anélkül képes az érzékeny adatok kódolására, hogy veszélyeztetné a tranzakciós teljesítményt és válaszidőt, megszüntetve ezzel az informatikusok számára az adattitkosítás közben rendszeresen fellépő nehézségeket. A z13s továbbfejlesztett hardver-gyorsítású titkosítási koprocesszor-kártyákat tartalmaz, amelyek, gyorsabb processzorral és megnövelt memóriával rendelkeznek, lehetővé téve, hogy a korábbi középkategóriás rendszereknél kétszer gyorsabban titkosíthassuk adatainkat. Ennek köszönhetően az ügyfelek kétszer annyi nagy volumenű, titkosítással védett tranzakciót tudnak végrehajtani anélkül, hogy a teljesítmény terén kompromisszumra kényszerülnének. Ez, adott idő alatt, kétszer annyi online vagy mobileszközön történő vásárlásnak felel meg, ami segít az egy tranzakcióra jutó költség csökkentésében.

 

Megnövelt biztonság „hibrid-felhő“ környezetre szabva

A hibrid felhő-infrastruktúra nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé, de új veszélyeket is hordoz magában. A támadások több mint fele belülről érkezik, így a vállalatoknak automatizálniuk kell az emberi hibák vagy szándékos beavatkozások monitorozását és kijavítását. Ennek érdekében az IBM integrálja mainframe-jét az IBM Security megoldásaival, amelyek célzott személyazonosság-kezelést, az érzékeny adatok védelmét és integrált biztonsági intelligenciát nyújtanak. A z Systems-zel kiegészítve ezek a megoldások végponttól végpontig tartó biztonságot nyújtanak „hibrid felhő” környezetben is.

 

Az új z13s idén márciustól lesz elérhető. Az IBM Global Financing finanszírozási megoldásai az IBM-en és az IBM Business Partnereken keresztül lesznek elérhetőek és rugalmas, ügyfélre szabott feltételeket tesznek lehetővé azért, hogy a felhasználók frissíthessék régebbi modelljüket a z13-ra, vagy a tulajdonolt z-rendszert lízingkonstrukcióvá alakítsák úgy, hogy egyidejűleg az új z13-ra frissítsenek. A promóciós ajánlat tartalmaz egy 90 napos halasztott fizetési lehetőséget is azon új vásárlók számára, akik megfeleltek az előzetes hitelminősítésen.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09