A Check Point új applience családot mutat be

forrás: Prím Online, 2016. február 23. 11:33

A világ legnagyobb „pure-play” biztonságtechnikai vállalata, a Check Point Software Technologies Ltd. bemutatta legújabb, 15000 és 23000 sorozatú appliance családját. A kifejezetten erre a célra kialakított hardware képes megbírkózni az egyre komplexebb adatstruktúrák monitorozásából adódó kihívásokkal, biztosítva a vállalat egészének védelmét a jelen és a jövőbeni fenyegetésekkel szemben.

A fenyegetésekkel szembeni teljeskörű védelemnek és a magasszintű monitoring technológiának köszönhetően a nagyvállalatok a költséges cyber támogatások előtt haladhatnak egy lépéssel, a teljesítménnyel kapcsolatos kompromisszumok nélkül.

 

Az egyre kifinomultabb módszereket alkalmazó cyber bűnözők és támadásaik megkérdőjelezik a hagyományos biztonsági megoldások hatékonyságát. A Check Point 2015-ben kiadott biztonsági jelentése szerint minden egyes órában 106 ismeretlen malware letöltés történik, és ez a szám csak egyre nő. Ennek ellenére a nagyvállalatoknak – mivel tartanak a hálózati teljesítmény csökkenésétől és a fontos szolgáltatásokat érintő kiesésektől – mindössze egyetlen százaléka használ a jövő fenyegetéseit is figyelembe vevő biztonsági technológiát a nulladik napi támadások kivédése érdekében. Továbbá, jelenleg a vállalatoknak csupán egytizede használ fenyegetéssekkel kapcsolatos (threat intelligence) információkat kínáló szolgáltatásokat, amelyek pedig naprakész betekintést tudnának adni a témába.

 

Az új Check Point 15000 és 23000 sorozatú appliance-ek egyedi megközelítéssel védik napjaink nagyvállalati és adatközpont hálózatait: a legösszetettebb, magasszintű fenyegetésekkel szembeni védelmet kombinálják a napjaink és a jövő biztonsági elvárásait kezelő platformmal, mindezt a teljesítménnyel vagy az üzemidővel kapcsolatos kompromisszumok nélkül.

 

„A cyber támadások kivédése minden vállatattól megköveteli, függetlenül annak méretétől, hogy nagyobb erővel, sebességgel és kifinomultsággal alakítsa infrastruktúráját,” mondta Gabi Reish, a Check Point termékmenedzsmentért felelős elnökhelyettese. „A fenyegetésekkel szembeni védelem teljes spektrumának az adatközpontokban való alkalmazásával a Check Point 15000 és 23000 azt az eszközt adják az IT vezetők kezébe, melyre szükségük van ahhoz, hogy biztonsággal haladjanak egy lépéssel a jelen és a jövő cyber fenyegetései előtt.”

 

 

A Check Point 15000 és 23000 sorozatú appliance-ek az adatközpontok biztonságának egy új szintjét kínálják:

  • Az iparág legmagasabb szintű fenyegetésekkel szembeni védelme. Napjaink fenyegetései új-generációs technológiát követelnek meg, mely azok bekövetkezése előtt képes megállítani a támadásokat – ennek szellemében az új appliance-ek teljesen integrált tűzfallal, behatolás-védelmi rendszerrel (IPS), anti-bottal, antivírussal, alkalmazás kontrollal, URL szűréssel és díjnyertes sandboxing technológiával (a Check Point SandBlast részeként) vannak ellátva.
  • A legjobban skálázható, robusztus megoldás a titkosított adatok robbanásszerű növekedéséből adódó kihívások kezelésére. Azáltal, hogy lehetővé teszi az IT számára a titkosított adatforgalom (secure socket layer, vagy SSL) teljes megfigyelését a teljesítménnyel kapcsolatos kompromisszumok nélkül. Az appliance-eket azzal a tudattal tervezték, hogy 2017-re a nagyvállalatok elleni támadások több, mint fele titkosított adatcsatornán fog történni.
  • Időtálló technológiai platform a jövőbeli kockázatok kivédésére. Az olyan innovatív alapok használatával mint az átfogó redundancia, a rugalmas hálózati kapcsolódási lehetőségek (réz és üvegszál), az egyszerű menedzsment elérés, úgy nevezett különcsatornán (out of band) keresztül, vagy a megnövekedett adatmennyiség kezelését lehetővé tevő 40G-s bővítő kártyák. Ezen appliance-eket a napjainkban felmerülő kihívások kezelésére tervezték, miközben kiváló biztonsági alapot jelentenek a jövő számára.

 

„A fenyegetésekből fakadó kockázatok minimalizálása létfontosságú szükségszerűség napjaink informatikai infrastruktúrái számára,” mondta Simon Lewis, a Dataway CEO-ja. „Azt tanácsoljuk ügyfeleinknek, hogy olyan termékeket használjanak, melyek a lehető legmagasabb minőségi standardokat biztosítják számukra, és képesek lesznek követni a fenyegetések folyamatos változásait. A Check Point érti a nagyvállalatok biztonsági összetettségét és tudja hogyan segítheti az ügyfeleket abban, hogy megvédjék önmagukat a rosszindulatú támadásoktól.”

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09