Jön a GameFly Streaming videójáték-szolgáltatás

forrás: Prím Online, 2016. március 2. 14:17

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy globális együttműködési megállapodást kötött a GameFly-jal, az előfizeté-ses konzoljátékok vezető streaming szolgáltatójával.

A partneri kapcsolat révén az LG webOS operációs rendszerrel működő okostévéken világszerte — beleértve Magyarországot is — elérhető lesz a GameFly Streaming alkalmazás, amely elhozza a GameFly prémium konzoljátékait a nappa-linkba anélkül, hogy játékkonzolra vagy egyesével megvásárolt lemezekre lenne szükség. Azzal, hogy a GameFly Streaming alkalmazás a játékosok millióihoz juttatja el a legfrissebb videójátékokat, még magasabb szintre emeli a webOS okostelevíziók nyújtotta felhasználói élményt. 

 

Az alkalmazás áprilisban, egy szoftverfrissítés részeként települ majd a hazai webOS 2.0 és 3.0 operációs rendszerű LG okostévékre is. A játékok távoli el-érésű felhőszervereken futnak, a játékosok okostévéjére és egyéb eszközeire pedig az interneten keresztül, streaming technológiával jutnak el.

 

A GameFly videójáték-streamelő szolgáltatásának előnye, hogy nem kell a játé-kok megvásárlásával, több eszközre történő telepítésével bajlódni. A használa-ta egy videojáték árának töredékébe kerül, továbbá nincs szükség a méregdrá-ga játékkonzolok megvásárlására sem. 

 

Azzal, hogy a GameFly alkalmazást az webOS intuitív menüjében helyezik el, az okostévé-tulajdonosoknak nincs más dolguk, mint bekapcsolni a tévét, és máris számos játék közül válogathatnak. Egyszerűen csak rá kell csatlakoztatni a gamepadet az LG okostévé USB portjára és már indulhat is a játék.

 

A játékok ezután könnyen, azonnal, HD minőségben, gyakorlatilag késleltetés nélkül játszhatók az LG okostévéin. A játékmenet bármikor leállítható, elment-hető, és bármikor folytatható akár egy másik LG okostévén (vagy más, GameFly Streaming kompatibilis eszközön) ott, ahol abbahagytuk. A GameFly technológiája garantálja, hogy a megjelenített tartalom késleltetése legfeljebb 0,1 másodperc, így biztos, hogy Batman ikonikus fegyvere, a Batarang sem fog célt téveszteni.

 

Az elérhető szintű havidíj mellett igénybe vehető szolgáltatás révén az LG okostévék tulajdonosai kétféle, családi és gamer GameFly Streaming csomag közül válogathatnak, amelyekben a legnépszerűbb videojátékok — köztük a Tomb Raider: Game of the Year Edition, a Batman: Arkham Origins, a F.E.A.R. 3, a Darksiders és a Red Faction Armageddon — is megtalálhatók. A GameFlynál elérhető továbbá a Lego Batman 3, a Pacman Championship Edition és a WRC4 for families videójáték is. Nem kell zsákbamacskát venni, a felhasználók akár 15 percen át ingyen kipróbálhatják bármelyik játékot. 

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a GameFly-nak köszönhetően egy újabb érté-kes szolgáltatással, a legizgalmasabb videojátékokkal bővíthetjük az LG webOS okostévéinek tudását” — mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. „Az együttműködés révén a LG okostévék tulajdonosai világszerte bárhol és bármikor, közvetlenül a televízióju-kon keresztül élvezhetik a minőségi videojátékok nyújtotta élményt. Szorosan együttműködünk a GameFly-jal azért, hogy világszerte izgalmas játékokat te-gyünk elérhetővé a vásárlóink számára, illetve keressük annak lehetőségét, hogy más tartalomszolgáltatókkal partnerségre lépve még nagyobb médiavá-lasztékot nyújthassunk okostévéink tulajdonosainak.”

 

A GameFly Streaming alkalmazás több mint 20 országban — köztük Magyaror-szágon is — április végétől lesz elérhető az LG okostelevíziókon. Röviddel az indulást követően más országokban is megjelenik majd a szolgáltatás. A GameFly a Logitech F310 és a Logitech F710 gamepadeket, valamint az Xbox vezetékes kontrollerét ajánlja.

 

Kulcsszavak: GameFly LG LG Electronics

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09