Magyar Big Data cég Európa leggyorsabban növekvő vállalkozásai között

forrás: Prím Online, 2016. március 3. 12:44

A magyar tulajdonú Starschema bekerült az amerikai Inc. üzleti magazin által kiadott 5.000 leggyorsabban növekvő európai vállalkozás listájára.

A Big Data és Business Intelligence technológia fejlesztésekkel foglalkozó cég az összetett rangsor 1.590. helye mellett saját kategóriájában, az 1 millió euró éves árbevétel feletti magyar IT cégek között a leggyorsabb ütemben fejlődő vállalkozás lett. Az Inc. amerikai listáján korábban olyan, ma már óriássá nőtt cégek is szerepeltek, mint a Facebook, a Microsoft, vagy az Oracle.

 

Az Inc. magazin nemzetközi rangsorában Európa leggyorsabban növekvő vállalkozásait gyűjtötte össze, melyben többek között a svéd DJ és producer Avicii és a magyar Prezi.com mellett kapott helyet a Starschema is. A rangsor számításánál a szerkesztők a 2012 és 2014 közötti eredményeket vették figyelembe, ám a cég azóta sem lassít, árbevétele 2015-ben újra megduplázódott, átlépte az 1,2 milliárd forintot és a továbbiakban is hasonló ütemű növekedést terveznek.

 

A pénzügyi sikerekkel párhuzamosan a Starschema munkavállalóinak száma is jelentős mértékben nőtt: a 2006-ban két fővel elindult cég mára egy több mint kilencven fős, komplex üzleti intelligencia (BI) és Big Data szolgáltató és technológia szállító vállalkozássá fejlődött. Tevékenységük bázisának egy új, 1.500 m2 -es irodát alakítottak ki – mely 2015-ben versenyben volt az év irodája címért is – 2016 elején amerikai leánycégüket is megalapították. Innovatív megoldásaikkal és nyitott üzleti filozófiájukkal világszinten egyedi portfóliót alakítottak ki, multinacionális nagyvállalatok projektjein dolgoznak, emellett több, TOP200-as magyarországi cégnek segítettek már az adataikban rejlő értékek kiaknázásában.

 

„Mivel egyre több ügyfelünk és partnerünk van az Egyesült Államokban, kiszolgálásukra ez év elején elindítottuk amerikai leánycégünket. A hagyományos BI, adattárház és Big Data konzultáción kívül várhatóan a „third party” adatkezelő technológiákhoz kapcsolódó kiegészítéseink, egyedi szoftver fejlesztéseink lesznek cégünk 2016-os növekedésének alappillérei. Fejlődésünk szempontjából fontosnak tartjuk a fölösleges hierarchiától mentes, laza, fiatalos munkakörnyezetet – a szakmai kihívások, izgalmas képzések és elismerés mellett ezzel is motiváljuk  munkatársainkat.” – mondta el Csillag Péter, a Starschema ügyvezető-igazgatója.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05