A nőknek fontosabbak az eszközeiken tárolt képek

forrás: Prím Online, 2016. március 8. 15:15

A Kaspersky Lab és a B2B International által elvégzett felmérés szerint a nők több mint fele (53%) értékeli többre a telefonokon tárolt fotókat és videókat, mint bármi mást, beleértve magát az eszközt is (56%), szemben a férfiak 39 százalékával. Azonban annak ellenére, hogy a nők több mint egynegyede aggódik az ilyen képek online biztonságáért, sokan még a legalapvetőbb biztonsági intézkedéseket sem alkalmazzák.

A tanulmány azt is megállapította, hogy míg a nők szívesebben osztanak meg másokkal saját magukról (48%) és ismerőseikről (40%) készült képeket, szemben a férfiak 43% és 33%-ával, az egyik legnagyobb biztonsági aggályuk (29%-uk szerint) az, hogy a kiberbűnözők hozzáférést szereznek a telefonjukon tárolt képekhez és videókhoz. Háromból egy aggódik amiatt, hogy ezek a képek és más információk nem megfelelő módon, vagy a tudtuk nélkül lesznek megosztva, ami kellemetlenséget okoz azáltal, hogy rossz személynek küldik el azokat (30%), vagy akár tönkre is tehet kapcsolatokat (31%).

 

Ennek ellenére sokan nem tudják, mennyire sérülékenyek egy esetleges kibertámadás alkalmával, csak 19%-uk gondolja úgy, hogy célponttá válhat, szemben a férfiak 27%-ával. Ennek eredményeképpen nem alkalmaznak biztonsági intézkedéseket az eszközeiken tárolt fényképeik és más bizalmas információik megóvására. Ellentétben a férfiakkal, a nők 19%-a elismeri, hogy nem védi eszközét jelszóval, és 14%-uk semmilyen biztonsági megoldást sem használ. 

 

A kockázat megértésének hiányát megerősíti az a tény, hogy egy közelmúltban elvégzett biztonsági felmérésben a nők 27%-a elismerte, nem készít biztonsági másolatot eszközeiről, így elveszítheti minden értékes képét, videóját és fájlját abban az esetben, ha a készülék megsérül, vagy ellopják azt. A férfiak sokkal felkészültebbek, mivel 80%-uk készít másolatot az dokumentumairól. 

 

“Nem meglepő, hogy a nők a férfiakétól eltérő módon használják és értékelik a mobil eszközeiken tárolt információkat. Ezek a készülékek fontos szerepet játszanak a kellemes emlékek megosztásában és tárolásában, valamint lehetővé teszik a kapcsolatok fenntartását e-mailek és szöveges üzenetek segítségével. A nőket jobban aggasztja a másokra gyakorolt érzelmi hatás, amit a készülékeik ellopása vagy feltörése válthat ki. Nem csak a hírességek aggódnak amiatt, hogy privát fotóikat közzéteszik az interneten. Egyetlen módon akadályozhatjuk meg ezt: alapvető biztonsági intézkedéseket alkalmazunk értékes adataink megóvására.” – mondta David Emm, a Kaspersky Lab vezető biztonsági kutatója.

 

Annak megakadályozására, hogy a kiberbűnözők hozzáférhessenek a digitális eszközeinken tárolt képekhez, videókhoz és fájlokhoz, alkalmazzunk jelszavas védelmet és titkosítást. A fájlokról rendszeresen készítsünk biztonsági másolatot, így ha a készüléket ellopják vagy elromlik, a rajta található adataink nem vesznek el. Ha ezekről az adatokról másolat készül vagy megosztásra kerülnek, titkosítással biztosíthatjuk, hogy illetéktelen kezekbe kerülés esetén is védve legyenek. A Kaspersky Total Security – multi-device többféle mobil eszközön is képes megvédeni az adatokat, lehetővé téve, hogy mind a férfiak, mind a nők biztonságos módon használhassák mobil készülékeiket.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05