Június közepéig végezhetőek el az ingyenes közlekedésbiztonsági képzések

forrás: Prím Online, 2016. március 8. 10:32

Márciustól ismét elérhető a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Közlekedési Hatóság együttműködésében biztosított térítésmentes online tananyag a tanuloknak.hu és a kreszfelfrissito.hu weboldalakon. Az e-learning képzés új témakörökkel bővült: kiemelten foglalkozik a gyalogos és kerekesszékes közlekedés szabályaival, felhívja a figyelmet a diszkóbalesetek okaira és megelőzésére.

A program megalkotóinak célja továbbra is az, hogy a korszerű eszközökön, szórakoztató formában elérhetővé tett tartalmaknak köszönhetően a legfogékonyabb korban lévő óvodások, iskolások megismerkedjenek a legfontosabb közlekedési szabályokkal. A KRESZ felfrissítő a már jogosítvánnyal rendelkezők számára biztosít naprakész, a jogszabályi környezet változásaihoz igazított tudást. A szabályismeret és közlekedési morál fejlesztésének kézzelfogható eredménye a közúti balesetek számának csökkenése lehet.

 

„A tavalyi év sikereinek köszönhetően idén is elindul a népszerű közlekedésbiztonsági program, mely több újdonsággal válik még átfogóbbá. „Az iskola rendőre” és az „Egy iskola egy polgárőr” programban résztvevő pedagógusok, polgárőrök és iskolarendőrök munkáját bűn- és baleset-megelőzési oktatás-módszertani tananyag segíti. Speciális kurzus készült az óvodapedagógusok számára. A képzési kínálatot polgárőri alapismeretekkel is kiegészítették” – fejtette ki Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke.

 

Az e-learning tananyagokat multimédia-elemek, interaktív animációk, szituációs gyakorlatok teszik könnyen befogadhatóvá és érdekessé. A tanulók értékelésében fontos szerepe van annak, hogy az oktatás során a rendszer folyamatos, teljes körű és objektív visszacsatolást ad. A közlekedésbiztonsági ismeretek érdekes, szórakoztató környezetben jelennek meg, így jobban rögzül a tudás.

 

A tananyagok és módszertani segédanyagok több korosztály, a közoktatási intézmények diákjai, pedagógusai, a már jogosítvánnyal rendelkezők és kerékpárral közlekedők számára érhetőek el a tanuloknak.hu és a kreszfelfrissito.hu oldalakon. Az ingyenes képzések 2016. március 1-jétől 2016. június 15-ig végezhetők el.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09